Wigan järjesti kauden suurimman yllätyksen eilen illalla, kun se pudotti Manchester Cityn FA Cupista maalein 1-0 (lue raportti tästä).

Ottelu oli odotetun yksipuolinen, etenkin kun City pelasi ykkösmiehistöllään. Englannin paras joukkue laittoi kolmannen sarjaportaan Wiganin pesukoneeseen ja painoi luukun kiinni. Pallonhallinta 83-17, laukaukset 27-4, kulmapotkut 15-0, syötöt 845-183. Mutta maalit Wiganille 1-0.

Ottelun ainoa osuma nähtiin 79. minuutilla. Will Grigg pääsi puolittain karkuun ja laukoi tarkasti alakulmaan. Sen jälkeen se oli Wiganilta selviytymistä.

– Sitä vain sulki silmänsä ja rukoili, Wiganin päävalmentaja Paul Cook sanoi lehdistölle.

– Tiesimme, että monen asian piti mennä kohdalleen tällaista joukkuetta vastaan. Tämä oli meille upea ilta, tästä meidän on syytä nauttia.

[readmore from=Manchester-City]

– Kun arvonta suoritettiin, kukaan ei lähetellyt viestejä. Ihan kuin meitä ei olisi ollut olemassa. Nyt me pelaamme kotonamme Southamptonia vastaan. Southampton on varmaan ihan yhtä järkyttynyt kuin me, sillä he varmaan ajattelivat kuinka masentavaa on mennä Etihadille [pelaamaan Cityä vastaan].

– Tämä oli fantastinen peli. Nyt olemme yhden ottelun päässä Wembleylle pääsemisestä [välierät ja finaali pelataan Wembleyllä]. Kuinka hienoa siitä tuleekaan.

– Meidän on nyt keskityttävä liigaan. FA Cupista tulee valtava häiriötekijä, mutta olemme mukana.