Chelsean ottelusuunnitelma toimi erinomaisesti Mestarien liigan neljännesvälieräottelussa Barcelonaa vastaan.

Barcelona hallitsi palloa 68-prosenttisesti ja voitti syötöt 825-259, mutta Chelsea loi paremmat maalipaikat. Kotijoukkue oli jo kiinni 1-0-voitossa, mutta Andreas Christensenin harhasyöttö päästi Barcelonan 1-1-tasapeliin (lue raportti tästä).

Lue tästä, miten Antonio Conte kommentoi Christensenin virhettä.

Ottelun jälkeen Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde oli melko kitkeränä Antonio Conten valitsemasta pelisuunnitelmasta. Chelsea pyrki puolustamaan Barcelonan hitaita hyökkäyksiä muodolla 5-4-1.

– Me menimme paikkaan, jossa pelaaminen on vaikeaa. Chelsea on Valioliigan hallitseva mestari, ja me jouduimme raahaamaan heitä perässämme avausvihellyksestä lähtien.

– Heillä oli vahvoja pelaajia, jotka aiheuttivat meille ongelmia vastahyökkäyksissä. Mutta ei heillä juuri maalipaikkoja ollut.

– Tämä on hyvä tulos ja mielestäni ansaitsimme 1-1-tasapelin. On vaikeaa, kun noin moni pelaaja ryhmittyy pallon alle. On vaikeaa löytää tilaa.

– Sitä vastaan on taisteltava laadulla, nopeudella ja hyvällä viimeistelyllä. Putosiko [Lionel] Messi liian alas? Ehkä, mutta he puolustivat viiden miehen linjalla.

[readmore from=Chelsea]

– Jos me olisimme laittaneet viisi miestä lisää hyökkäykseen, he olisivat puolustaneet kymmenellä ja hyödyntäneet selustaamme jäävää tilaa.

Valverde haki lohtua vierasmaalista. Se tarkoittaa, että Chelsean on pakko tehdä toisessa osaottelussa vähintään yksi maali, jotta se voisi päästä jatkoon.

– Toisessa osaottelussa heidän on jossain määrin pakko hyökätä enemmän, mutta me tulemme pelaamaan ehkä samalla tavalla.