Englannissa tehdään parhaillaan jalkapallohistoriaa. Talvitauko on tulossa lopulta myös sumujen saarille.

Useat viestimet, kuten BBC, kertovat että Valioliiga, Englannin jalkapalloliitto FA ja Mestaruussarjaa, Ykkösliigaa, Kakkosliigaa sekä Liigacupia hallinnoiva EFL ovat päässeet periaatesopuun talvitauon järjestämisestä.

Tuloksena on kompromissimalli, ilmeisesti tv-yhtiöiden vuoksi. Jatkossa FA Cupin viidennen kierroksen ottelut pelataan keskellä viikkoa eikä viikonloppuna. Ottelut pelataan ratkaisuun asti, eli viidennellä kierroksella ei voi tulla uusintaotteluita.

Valioliiga puolestaan asettelee ottelut niin, että yhtenä viikonloppuna pelataan viisi ja seuraavana loput viisi kamppailua. Näin ollen kaikkien seurojen ja pelaajien pitäisi saada 13 päivän talvitauko, joskin porrastetusti. Eli Valioliigaa kyllä pelataan joka viikonloppu, mutta kun osa pelaa, toiset lomailevat.

Kun kerran FA Cupia sorvataan nimenomaan viidennen kierroksen osalta, tarkoittanee se sitä, että talvitauko ajoittuu Englannissa myöhempään ajankohtaan kuin muissa Euroopan huippusarjoissa. Esimerkiksi tällä kaudella FA Cupin viides kierros pelattiin viikko sitten viikonloppuna.

BBC Radio 5 Live

@bbc5live
The @FA, @PremierLeague and @EFL have agreed in principle to a winter break, planned for February.

@martynziegler from The Times, who broke the story, explains how it could work...

#5liveBreakfast