Manchester City -manageri Pep Guardiolan ottelutapahtumissa käyttämä keltainen rintamerkki aiheuttaa närää Englannin jalkapalloliitto FA:n johtoportaassa.

FA:n toimitusjohtaja Martin Glenn ottaa käyttöön rajut rinnastukset puhuessaan Guardiolan symbolista, jolla tämän katsotaan osoittavan tukea Katalonian itsenäistymispyrkimyksille.

– Mihin raja pitäisi oikein vetää? Sallimmeko managerien käyttää esimerkiksi UKIPin tai ISISin tunnuksia?

Guardiolalle on annettu Suomen aikaa kello 20 saakka mahdollisuus vastata FA:n päätökseen syyttää tätä symbolin käytöstä. Viime viikolla barcelonalainen sanoi tekevänsä tämän, selittäen osoittavansa merkillä solidaarisuutta kaikille demokraattisten oikeuksien puolesta taisteleville, ei niinkään Katalonian itsenäistymiselle.

Glenn ei niele ajatusta, vaan jatkaa kovia vertauksiaan.

– Olemme päättäneet, että unikko (kaatuneiden englantilaissotilaiden muistoksi) rintapielessä on sallittu. Sen jälkeen kaikki meneekin todella kriittiseksi. Emme halua nähdä esimerkiksi hakaristejä, Daavidin tähtiä, sirppi ja vasara -symbolia tai vaikka Robert Mugaben kuvia ottelutapahtumissa. Rehellisyyden nimissä Guardiolan kantama symboli on Katalonian itsenäisyyttä tukeva, ja sellaisena erittäin poliittinen. Espanjassa on paljon ihimisiä, joille tämä on liikaa.

Lähde: Telegraph