Ensimmäinen este Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa ei tuottanut Valioliigan kärkiryhmälle Manchester Citylle suuria ongelmia, vaikka varamiehinen joukkue hävisi neljännesvälierien toisen osaottelun sveitsiläiselle Baselille 1–2.

City oli nimittäin voittanut avauskohtaamisen peräti 4–0 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon yhteismaalein 5–2. Tappio oli Citylle kauden neljäs, jos kaikki kilpailut huomioidaan.

Vaisusti pelanneen kotijoukkueen maalintekijä oli Gabriel Jesus. Mohamed Elyounoussi ja Michael Lang tekivät Baselille maalin mieheen.

Cityn puolivälierävastustaja arvotaan perjantaina 16. maaliskuuta. Seuran toistaiseksi paras saavutus Mestarien liigassa on välieräpaikka keväältä 2016.

Manchester City

@ManCity
An impeccably observed tribute to Davide Astori preceded kick-off tonight at the Etihad 💙

Manageri Pep Guardiola teki odotetusti useita muutoksia kokoonpanoonsa. David Silvaa ja Vincent Kompanya lepuutettiin keskiviikkona, kun taas Ederson, Nicolás Otamendi, Sergio Agüero ja Kevin De Bruyne aloittivat vaihtopenkillä.

Kapteeninnauhaa kantoi Yaya Touré, ja polvivammastaan toipunut Jesus nähtiin ensimmäistä kerran avauskokoonpanossa sitten uudenvuodenaaton Crystal Palace -ottelun.

Jesus ei ollut ruosteessa, vaan aloitti maalinteon jo kahdeksannella minuutilla hyvän kuvion päätteeksi. Ottelun avausosuman pohjustivat Leroy Sané ja Bernardo Silva.

13 - Gabriel Jesus has scored his first goal for Manchester City since November 18th 2017, ending a 13-game run without a goal for the club. Satisfaction.

Cityn Ilkay Gündogan hukkasi erinomaisen maalintekopaikan ennen Elyounoussin 17. minuutin tasoitusosumaa. Tämä sai pallon tyhjään tilaan ja ohitti laukauksellaan maalivahti Claudio Bravon.

Elyounoussi oli mukana myös Baselin toisessa maalissa 71. minuutilla. Hän petasi paikan Langille, joka hyödynsi isäntien puolustuksen lepsuilun onnistuessaan pienestä kulmasta.

Cityn tulevaisuuden lupauksesta Phil Fodenista, 17, tuli kaikkien aikojen nuorin englantilaispelaaja Mestarien liigan pudotuspeleissä.

17y 283d - Phil Foden will be the youngest English player to ever play in a Champions League knockout match, as well as the youngest to play in a Champions League knockout game for an English club. Future.