Newcastle ja Southampton kuuluvat niiden joukkueitten joukkoon, joiden paikka Valioliigassa myös ensi kaudelle on kaukana selvästä. St James’ Parkilla nähdään tänään todella tärkeä peli.

Southamptonin kapteenin tehtäviä tällä hetkellä hoitava Ryan Bertrand näkee joukkueensa vaikean tilanteen myös kasvattavasta näkökulmasta.

– Olemme tottuneet perättäisiin kausiin, joina olemme saavuttaneet hyviä asioita. Nykytilanne on joukkueelle uusi kokemus. Uskon, että kun selviämme tästä, olemme niin yksilötasolla kuin joukkueena vahvempia. Kaikki on vielä auki, ja sarjaohjelma on meille edullinen. Emme tarvitse muiden pistemenetyksiä; kaikki on omissa käsissä.

Bertrand itse on ollut vastaavassa ahdingossa ennenkin. Chelseasta lainapestillä Norwichissa ollut puolustaja koki putoamisen Mestaruussarjasta ollessaan vielä teini-ikäinen.

– Olen kokenut urallani hyviä ja huonoja aikoja. Nyt tehtäväni on ammentaa noista kokemuksista voimaa joukkueellemme, ja varmistaa että fokuksemme säilyy oikeissa asioissa.

Takkuisesti sujuneesta kaudesta huolimatta 28-vuotias näkee joukkueellaan olevan tarvittavat edellytykset kelkan kääntämiseen.

– Tiedän että meidän laatumme riittää. Olemme oppineet joukkueena henkisesti paljon, ja nyt meidän on käytettävä tuo oppi poimiaksemme tarvittavat pisteet.

Tänään kello 17 Suomen aikaa alkavaa ottelua isännöivä Newcastle on ennen kierrosta sarjataulukon sijalla 16 koottuaan 29 ottelusta tasan yhtä monta pistettä. Southamptonin takamatka isäntiin on vain yksi piste.

Lähde: Southampton