Englannin maajoukkueen entisestä laiturista David Bentleystä povattiin aikoinaan ”seuraavaa David Beckhamia”, mutta hän päätyi lopettamaan uransa jo 29 vuoden iässä.

Bentley, 33, vietti lähes kymmenen vuotta Arsenalin organisaatiossa, mutta pääsi pelaamaan vain yhden ottelun Tykkimiesten edustusjoukkueessa. Hänen matkansa kulki Blackburnista Tottenhamiin, joka pulitti hänestä 17 miljoonaa euroa vuonna 2008.

Intohimonsa jalkapalloon kadottanut Bentley kertoi Telegraphin haastattelussa, että hänen uransa viimeinen alamäki alkoi vuonna 2010, kun hän päätti pilailla Tottenhamin silloisen managerin Harry Redknappin kustannuksella.

Tottenham oli juuri voittanut Valioliigassa Manchester Cityn 1-0 ja varmistanut siten paikkansa seuraavan kauden Mestarien liigassa. Spursin pelaajat juhlivat luonnollisesti saavutusta railakkaasti, ja Bentleyä yllytettiin kaatamaan vettä Redknappin päälle.

Redknapp oli juuri antamassa haastattelua Sky Sportsille, minkä Bentley tajusi vasta liian myöhään ja toteutti jekkunsa.

– Siinä oli kyse vain juhlimisesta. Tarkoitukseni ei ollut saada häntä näyttämään tyhmältä.

– Hän ei ollut siitä iloinen, sillä hän yritti muuttaa imagoaan, ja minä menin ja kaadoin vettä hänen päälleen. Hän halusi olla kuin Sir Alex Ferguson.

Vaikka Redknapp ei haastattelun aikana tuntunut olevan tempauksesta moksiskaan, hän paljasti seuraavana vuonna Absolute Radion haastattelussa, että hänellä oli epäkunnioitettu olo.

– Se oli pientä hauskanpitoa, mutta en ollut tyytyväinen siihen, jos totta puhutaan. Minusta se vain oli hieman epäkunnioittavaa.

Bentley jatkoi uraansa Tottenhamissa vielä kolmen kauden ajan, mutta häntä odottivat lainapestit Birminghamissa, West Hamissa, FC Rostovissa ja hänen vanhassa seurassaan Blackburnissa.

Seitsemässä A-maaottelussa esiintynyt Bentley kertoi, että hän tiesi uransa olleen ohi, kun hän joutui jättämään Mestaruussarjan pelin kesken loukkaantumisen takia.

– Menin takaisin Blackburniin ja tulin kentältä pois ottelussa Cardiffia vastaan ja sanoin, että ”tämä on viimeinen pelini ikinä”.

– Isäni oli katsomossa, ja kerroin hänelle, että ”se on ohi”. Hän sanoi, että ”kyllä se siitä”, mutta minä olin tehnyt päätökseni.