Liverpoolissa vuosina 2001-2008 pelannut ja vuonna 2005 seuran edellistä Mestarien liiga -mestaruutta juhlinut John Arne Riise uskoo Redsin mahdollisuuksiin mennä tänä vuonna kilpailussa päätyyn asti. Liverpool voitti puolivälierien avausosassa Manchester Cityn 3-0 vakuuttavan esityksen jälkeen, eikä norjalainen usko omiensa taipuvan helpolla jatkossakaan.

 

– Vaikka kisa onkin todella tiukka, Liverpoolilla on tänä vuonna hyvä tilaisuus mennä päätyyn asti. Kisassa on toki yhä Barcelona, Real Madrid ja Bayern, ja Liverpoolin täytyy yhä kellistää City, Riise aloitti Sky Sportsin haastattelussa.

– Ne ovat kaikki mahtavia joukkueita, mutta jos Liverpool pelaa, kuten se pelasi Anfieldilla keskiviikkona, kovin moni joukkue ei pysty pysäyttämään heitä.

– Kaikki muut joukkueet näkivät varmasti sen mahtavan esityksen. Se korkea prässi ja intensiteetti, jolla he pelasivat lähes koko 90-minuuttisen, oli uskomatonta. Liverpool osoitti, että kun se on parhaalla tasollaan, se voi voittaa kenet tahansa.

Syksyllä 2016 intialaisessa Chennaiyin FC:ssä uransa lopettanut 37-vuotias Riise on sitä mieltä, että Liverpoolin historia velvoittaisi sitä olemaan jota kuinkin aina näin pitkällä. Nyt fanien odotus kuitenkin palkitaan.

– Liverpoolin kaltaisen seuran pitäisi olla aina Mestarien liigan puolivälierissä ja välierissä. Fanit ovat odottaneet tätä, ja pelaajat myös. Se on paras kilpailu, jossa pelaaja voi pelata, ja kun mukaan pääsee, fanit haluaa myös palkita.

– Olen iloinen Jürgen Kloppin puolesta. Häneltä odotettiin paljon, ja nyt hän on osoittanut, että hän pystyy palauttamaan Liverpoolin Mestarien liigaan.

Riise uskoo toisesta City-ottelusta tulevan vaikean, mutta Liverpoolin nappaavan silti tiistaina jatkopaikan. Yksi maali vieraissa kun pakottaisi kotijoukkue Manchester Cityn tekemään viisi.

– City hävisi Liverpoolille ja heti perään Unitedille, ja Liverpoolilla ei ole tapana jäädä maaleitta. Luulen, että Liverpool jatkaa 3-0 -voittonsa turvin, mutta ei ottelupari vielä ohi ole. Jos City pelaa, kuten se on pelannut lähes koko kauden, eli pitää palloa ja iskee maaleja, pelistä voi tulla tiukka.

– City on hyvä vastahyökkäyksissä, joten tärkeintä olisi olla päästämättä maalia ensimmäisten 15-20 minuutin aikana, Riise uskoo.