Liverpool tarrasi tiukasti kiinni Mestarien liigan loppuottelupaikkaan, kun se murskasi välierien ensimmäisessä osaottelussa Roman 5–2.

Kotijoukkueen sankariksi nousi jälleen kerran Mohamed Salah, joka rokotti entistä seuraansa kahdella fantastisella maalilla. Hän päätti kuitenkin olla tuulettamatta onnistumisiaan.

Käsittämättömässä vireessä oleva Salah on takonut kuluvalla kaudella peräti 43 osumaa, jos kaikki kilpailut huomioidaan. ”Egyptin kuningas” teki lisäksi esityön kahteen muuhun maaliin, joista vastasivat Sadio Mané ja Roberto Firmino.

#LIVROM

Toisella puoliajalla jo viiden maalin takaa-ajoasemassa olleen Roman onnistujat olivat entinen valioliigapelaaja Edin Džeko ja Diego Perotti, joka ampui ottelun viimeisen maalin pilkulta.

Ensimmäistä finaalipaikkaansa sitten vuoden 2007 tavoitteleva Liverpool koki Anfieldilla myös takaiskun, sillä Alex Oxlade-Chamberlain kannettiin kentältä paareilla pois.

Toinen osa pelataan 2. toukokuuta Roomassa. Kaikki muistavat, että Roma nousi puolivälierissä Barcelonaa vastaan kolmen maalin takaa-ajoasemasta jatkoon.

Otteluparin voittaja kohtaa loppuottelussa joko Bayern Münchenin tai Real Madridin, joka puolustaa kilpailun voittoa.

Tiistain pelin alkuminuuteilla huomion varasti avustava erotuomari, jolle ei ollut löytyä ehjää lippua. Pian sen jälkeen Liverpool sai jobinpostia, kun taklaustilanteessa loukkaantunut Oxlade-Chamberlain joutui jättämään pelin kesken.

Gary Lineker

@GaryLineker
The Egyptian King rules again. Sensational from @mosalah

Pirteästi aloittanut Roma oli lähellä johto-osumaa vajaan 20 minuutin pelin jälkeen. Aleksandar Kolarov päätti yrittää maalintekoa kaukaa, ja pallo osui ylärimaan maalivahti Loris Kariusin käsien kautta.

Toisessa päässä Liverpool lähti nopeaan vastaiskuun ennen puolen tunnin täyttymistä. Firmino vapautti Manén läpiajoon, mutta tämä ei saanut viimeistelyään maalipuiden väliin.

Firmino petasi heti perään toisen huippupaikan Manélle, joka pääsi laukomaan pilkun kohdalta. Osuma palloon oli kuitenkin surkea – ja miehen seuraava yritys päättyi paitsiovihellykseen.

Otetta saanut ja paikkoja luonut Liverpool siirtyi johtoon 36. minuutilla hyvän riiston seurauksena. Pallo pelattiin oikealle Salahille, joka taituroi sen vasemman jalan laukauksellaan upeasti takanurkkaan.

Punapaitojen Dejan Lovren puski pallon kulmatilanteessa ylärimaan ennen isäntien toista osumaa, jonka kaava oli varsin tuttu. Joukkue hyödynsi avausjakson lopussa nopean vastahyökkäyksensä, jonka päätteeksi Salah pääsi iskemään Firminon huipputarjoilusta.

🇪🇬👑

Maali-ilottelu jatkui 56. minuutilla. Salah vältti paitsion, eteni vauhdilla ylöspäin ja löysi Manén maalin edestä. Tällä kertaa tämä onnistui panemaan pallon pussiin.

Glenn Murray

@GM_83
Aren’t the Italians renowned for their defending......👀 🇮🇹

Roman peli näytti olevan täysin sekaisin, ja sen kertoi myös seuraikoni Francesco Tottin ilme katsomossa. Liverpoolin seuraava onnistuja oli Firmino, jonka 62. minuutin osuman pohjustivat Salah ja Trent Alexander-Arnold.

Firmino osui toistamiseen seitsemän minuuttia myöhemmin. Hän sai puskea 50. Liverpool-maalinsa vapaasti James Milnerin antaman kulmapotkun jälkeen.

Džeko toi toivoa Romalle 81. minuutilla, kun hän sai loistosyötön Radja Nainggolanilta ja ohitti Kariusin. Lovren arvioi tilanteessa pallon lentoradan aivan väärin.

Nainggolan oli näkyvästi esillä myös vieraiden toisessa osumassa muutamaa minuuttia myöhemmin. Milner pysäytti miehen kudin kädellään, ja vaihdosta sisään tullut Perotti ampui pallon pilkulta komeasti sisään.