Englannin MM-kisajoukkue majoittuu turnauksen aikana vajaan 50 kilometrin päässä Pietarista, hyvin etäällä kaikesta hälinästä ja vilskeestä. 57 A-maaottelua pelannut Bournemouth-hyökkääjä Jermain Defoe epäilee aiheellisesti, mahtaako joukkueen pelaajille tulla majapaikassaan tylsää. 35-vuotias Defoe pohjaa näkemyksensä omiin kokemuksiinsa, ja kertoo vuoden 2010 MM-kisoista hauskan anekdootin.

– Etelä-Afrikan kisoissa olin yhtenä iltana niin pitkästynyt, että minä ja Wayne Rooney istuimme hänen huoneessaan ja katsoimme DVD:ltä hänen häävideonsa kokonaisuudessaan, Defoe naurahtaa ESPN:n haastattelussa.

– Oli mukavaa viettää laatuaikaa joukkuekaverin kanssa. Waynella oli häissään jonkinlainen flash mob, jossa tarjoilivat lauloivat ja tanssivat, jos oikein muistan.

– Se oli hyvä, koska hän oli hyökkääjäparini. Kyllä, meillä oli tylsää, mutta niin on kaikilla joukkueilla, Defoe vakuuttaa.

Defoen haastattelu tuli ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun David Bentley kertoi Telegraphille siitä, kuinka hän ja Jimmy Bullard viis veisasivat Englannin taannoisen italialaisvalmentajan Fabio Capellon tiukoista ruokavaliomääräyksistä ja livahtivat hotellista maajoukkuetehtävissä ollessaan McDonaldsiin, aina kun silmä vältti.

– Fabio oli asiallinen, mutta tiukka kaveri. Kerran olin myöhässä palaverista erehdyttyäni kellonajasta, ja voi luoja, kuinka sydämeni tykytti. Lopulta kuitenkin pidin siitä. En pelännyt, mutta häntä kuunneltiin ja kunnioitettiin aina kun hän asteli pukukoppiin, Defoe kertoo.

– Garethia (toim. huom. nykyinen valmentaja Gareth Southgate) kunnioitetaan, koska hänellä on kokemusta. Kuinka monta arvoturnausta Gareth pelasikaan? Fabiokin pelasi, mutta hänen statuksensa tuli suurseurojen valmentamisesta.