Valioliigakausi 2017-18 muistetaan tulevaisuudessa muutamasta asiasta. Manchester Citystä ja Arsenalista on tietysti puhuttu paljon, mutta vähemmälle huomiolle on jäänyt nousijajoukkueiden suoriutuminen.

Eilen Huddersfield venyi tasapeliin Chelsean vieraana ja varmisti samalla sarjapaikkansa. Se tarkoittaa sitä, että kaikki kolme nousijajoukkuetta (Huddersfield, Brighton ja Newcastle) pelaavat Valioliigassa myös ensi kaudella.

– Se on uskomaton saavutus. Ei pelkästään Huddersfieldille, vaan meidän on syytä puhua myös siitä mitä Brighton ja Newcastle ovat tehneet. Se on ennenkuulumatonta, että kaikki nousijajoukkueet pysyvät sarjassa, Huddersfieldin entinen päävalmentaja Chris Powell sanoi Sky Sportsille.

Tarkemmin sanottuna siitä on kyllä kuultu ennenkin, mutta ei kovin usein. Valioliiga-aikakaudella tämä on kolmas kerta, kun kaikki kolme nousijajoukkuetta säilyttävät sarjapaikkansa. Ensimmäisen kerran moinen temppu nähtiin kaudella 2000-01, jolloin Fulham, Blackburn ja Bolton ylsivät kyseiseen saavutukseen. Kaudella 2010-11 samaan pystyivät QPR, Norwich ja Swansea.

Squawka

@Squawka
☑️ Newcastle
☑️ Brighton
☑️ Huddersfield

All three newly-promoted sides have escaped relegation for the third time in the Premier League.

– Huddersfieldille kausi oli vaikeampi [kuin Brightonille ja Newcastlelle], mutta olihan se upeaa. Kausi on ollut yhtä vuoristorataa, mutta he nousivat vielä kerran ja se on se, mikä ratkaisee.

– He saivat raavittua pisteitä aina kun niitä tarvittiin. He ylsivät huikeisiin tuloksiin kun otetaan huomioon, että he eivät tee kovin paljon maaleja.

– Tästä [eilisestä] ottelusta Chelseakin olisi tarvinnut hyvän tuloksen. On hämmästyttävää, että Huddersfield onnistui tällaisen paineen alla venymään tasapeliin.

– Se on uskomatonta, mitä joukkue on saavuttanut tällä kaudella. Niin moni ihminen tuomitsi heidät ennen kuin yhtään peliä oli pelattu. Kun sitten katsoi otteluohjelman kolmea viimeistä kierrosta [Man City vieraissa, Chelsea vieraissa, Arsenal kotona], heidän toivoi olevan turvassa [ennen noita pelejä].

– Mutta mitä sitten tapahtui? Ensin he venyivät tasapeliin Manchester Cityä vastaan eivätkä edes päästäneet maalia. Siihen päälle tämä tulos, kun Chelseakin olisi kaivannut pisteitä. Uskomaton saavutus, joka tukee koko Huddersfieldin aluetta. Pelaajat ovat sankareita, ja tämä on huikea saavutus.