Entinen huippuerotuomari, nykyisin You Are The Ref -julkaisun vakituisena asiantuntijakommentaattorina toimiva Keith Hackett julkisti kauden päätteeksi listansa Valioliigan oikeudenjakajista.

Hackettin mielestä erotuomarien ykköseksi nousi Michael Oliver.

– Michael on kasvanut tällä kaudella valmiimmaksi. Hän on 33-vuotiaana ikäänsä kypsempi, varsinkin kun puhutaan isojen päätösten tekemisestä.

Yksi näistä isoista päätöksistä nähtiin Real Madridin ja Juventuksen välisessä, ratkaisevassa Mestarien liigan välieräottelussa.

– Vain viisi kuukautta sen jälkeen, kun Oliver nostettiin UEFA:n eliittituomareiden joukkoon, hän piti päänsä Gianluigi Buffonin asettaman valtavan paineen alla. Ulosajo, ja sitä seurannut rangaistuspotku olivat kovia päätöksiä, mutta ne olivat myös oikeita sellaisia. Tilanne määritti koko Oliverin uraa.

Asiantuntija rankkasi myös huonoimpia viheltäjiä. Pahiten epäonnistuneeksi hän tuomitsi aktiiviuransa kentän puolella päättäneen Mike Jonesin.

– Olen tuntenut hänet pitkään, ja hän on osoittautunut täysin epäjohdonmukaiseksi. Jonesin pohjakosketus nähtiin FA Cupissa, kun hän ei nähnyt Cardiffin Joe Bennetin rikettä punaisen kortin arvoiseksi.

Bennett ajeli ottelussa Man Cityn Leroy Sanéa kengänpohja edellä todella räikeästi.

– Ymmärtääkseni hän jatkaa toimintaa videotuomaroinnin kehittämisen parissa. En tiedä, millä pätevyydellä.

Hackettin listan parhaat erotuomarit valioliigakaudella 17-18:

1. Michael Oliver
2. Anthony Taylor
3. Martin Atkinson

Huonoimmat:
1. Mike Jones
2. Roger East
3. Lee Mason

Lähde: Telegraph