Liverpoolin entinen pelaaja John Arne Riise sanoo, että Mohamed Salah ansaitsee tämän vuoden Ballon d’Or -palkinnon. Norjalaisen mukaan voitto voi varmistua lauantaina, jos Liverpool lyö Mestarien liigan loppuottelussa Real Madridin.

Egyptiläinen Salah on pelannut uskomattoman kauden Liverpoolin paidassa. Jos kaikki kilpailut huomioidaan, hän on heiluttanut verkkoa jo 44 kertaa. Riisen mielestä mies on tehnyt jo nyt tarpeeksi jättääkseen taakseen Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin.

[readmore from=Mohamed-Salah]

– Hän on niin nöyrä, hän on niin rauhallinen ja hän hymyilee aina. Hän antaa kaikkensa joukkueen eteen, Riise kommentoi Omnisportille.

– Tällä kaudella hän on tehnyt kaikista osumistaan maalin. Hän on minun silmissäni tämän vuoden Ballon d’Or -voittaja. Ja jos hän voittaa Mestarien liigan – tai saanko sanoa kun – se on 100-prosenttisen varmaa. Mielestäni hän on ollut paras pelaaja tänä vuonna.

Riise sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että hän on jo lopettanut uransa, koska nyt hän ei joudu kohtaamaan Salahin, Roberto Firminon ja Sadio Manén muodostaa hyökkäystrioa.

– Heitä on vaikea merkata, koska he vaihtavat koko ajan paikkoja ja he ovat nopeita, teknisiä sekä osaavat tehdä maaleja ja antaa syöttöjä toisilleen.

Lähde: Goal