Evertonin managerina eilen ensimmäisen lehdistötilaisuutensa pitänyt Marco Silva sanoo sekä seuran, että hänen itsensä tarvitsevan nyt ennen kaikkea vakautta. Portugalilainen kertoo haluavansa sitoutua pitkällä tähtäimellä.

– Kun valmistauduin tähän tilaisuuteen, mietin nimenomaan pysyvyyden käsitettä, ja odotin kysymyksiä siitä. Vakaus on se, mitä tämä seura tarvitsee, ja se on myös se, mitä itse olen etsimässä. On helppoa nähdä, että Everton on menestynyt paremmin silloin, kun asiat ovat olleet tukevalla pohjalla.

Kysymykseen, voivatko muut seurat tulla häiritsemään nyt alkamassa olevaa projektia, 40-vuotiaalla oli selkeä vastaus.

– Ei. Se on vastaukseni kannattajille. Urani alusta alkaen pysyvyys on ollut ajatuksissani etusijalla. Minä tarvitsen sitä, Evertonin omistajat ja puheenjohtaja tarvitsevat sitä.

Silva on jo kolmas ”pysyvä” manageri, jota Evertonin pääomistaja Farhad Moshiri on ollut nimittämässä kahden vuoden aikana. Nyt managerin kanssa yhtä aikaa julkistettiin uutena urheilutoimen johtajana hollantilainen Marcel Brands.

Uusi päävalmentaja etsii luonnollisesti vahvistuksia joukkueeseensa, mutta sanoo että uudistumisen on alettava sisältä käsin.

– Ennen kuin tähyilemme kuuden kärjessä viihtyviä seuroja, meidän on katsottava peiliin. Kannattajiemme on helpompaa hengittää nähdessään, että olemme sitoutuneita, kunnianhimoisia ja liikenteessä oikealla asenteella. Se on tärkeää tilanteessa, jossa meillä ei ole samanlaisia taloudellisia resursseja kuin vahvimmilla seuroilla.

Wayne Rooneyn todennäköiseen siirtoon Evertonista Silva sanoo olevansa kykenemätön vaikuttamaan.

– Se on hänen päätöksensä, joka on tapahtunut ennen minun tuloani. Totta kai keskustelen hänen kanssaan ennen kuin lopullinen ratkaisu tapahtuu.

Myös Brands kommentoi tilannetta.

– Kun tulin tänne, asiat D.C. Unitedin kanssa olivat jo pitkällä. Keskustelen hänen kanssaan vielä, mutta ymmärrän, että hän haluaa ottaa vielä yhden askeleen pelaajaurallaan, MLS-siirron myötä. Se, mitä voin hänelle sanoa on, että ovi paluulle pelivuosien jälkeen on Evertonissa avoinna.

Lähde: The Guardian