Englannin maajoukkuetta vuosituhannen alkuvuodet valmentanut Sven-Göran Eriksson muistaa joukkueistaan kaksi ajattelijaa – toinen heistä on nyt hänen paikallaan.

Gareth Southgate on toinen vain kahdesta pelaajasta, joiden muistan tulleen puheilleni kysyen, miten voisi parantaa itseään jalkapalloilijana. Hän ei ajattele vain tuloksia, vaan koko lajia.

Toinen pelaaja ilmaantui aikanaan yllättäen Erikssonin toimistoon Soho Squarella.

Joe Cole tuli puheilleni kesken ostosreissunsa Lontoossa, ennen kuin hänestä tuli vakituinen avauspelaaja. Hän kysyi, mitä pitäisi tehdä paremmin, jotta mahtuisi kokoonpanoon. En muista, mitä ohjeita annoin. Hän oli toinen ajattelijoista.

Ruotsalainen ei ole seurannut englantilaismediaa kovin tarkkaan, mutta tuohtuu, kun hänelle kerrotaan Raheem Sterlingin kohtelusta sen piirissä viime aikoina.

– En koskaan oppinut ymmärtämään tätä puolta. Ette ikinä voi sanoa, etteikö Sterling olisi loistava jalkapalloilija. Olkaa iloisia siitä, jos satutte olemaan englantilaisia. Se, miten hän käyttää rahansa tai muuta sellaista; niillä asoilla ei ole mitään tekemistä jalkapallon kanssa. Älkää häiritkö häntä kaikella paskalla – hän voi voittaa teille maailmanmestaruuden!

Lähde: The Independent