Venäjän MM-joukkueen lääkäri puolustaa ryhmän saaneen tarpeeksi kotikisojen aikana dopingtestejä. Eduard Bezuglovin mukaan venäläiset on testattu tuplasti useamman kerran kuin esimerkiksi Englannin joukkue.

Daily Telegraphin tietojen mukaan Venäjän pelaajat ovat juosseet enemmän kentällä kuin mikään muu maa. Bezuglov kertoo joukkueen olleen Fifan dopingtestissä yli 120 kertaa ja jopa 200 kertaa Uefan ja Venäjän antidopingkomitean testeissä.

– Lyön vetoa sen olevan ainakin kaksinkertaisesti enemmän kuin englantilaisilla. Fifa ei koskaan anna tähän vastausta, Bezuglov jyrähti Telegraphille.

Fifa on kieltäytynyt paljastamaan, kuinka monta kertaa venäläisiä on testattu yllätysalun jälkeen. Maa on voittanut ensimmäisissä peleissään Saudi-Arabian ja Egyptin.

Bezuglovin mukaan kaksi venäläispelaajaa on testattu jokaisen maaottelun ja MM-pelin jälkeen.

Myös Venäjän joukkueen edustaja Igor Vladimirov on tuohtunut maajoukkueeseen kohdistuneista epäilyistä englantilaismedioissa.

– Miksi vain englantilaiset toimittajat kysyvät tästä? Ei ranskalaiset tai espanjalaiset, vain englantilaiset. Heidän ei pitäisi etsiä likaa sieltä, missä sitä ei ole. Miksi joku ottaisi sellaisen riskin ennen omaa MM-turnausta? Douppaat kuinka tahansa, et tee sillä kahdeksaa maalia. Siihen tarvitaan laukaustarkkuutta, ei juoksemista, Vladimirov valitteli.