Gary Cahill on yksi pelaajista, jotka saattavat saada ensimmäiset peliminuuttinsa näissä MM-kisoissa huomenna. Englanti kohtaa tuolloin Belgian, jonka hyökkääjä Dries Mertens palauttaa topparin mieleen kahdenlaisia muistoja.

Englanti ja Belgia pelasivat vastakkain viimeisessä, vuoden 2012 EM-turnausta valmistelleessa ottelussaan. Tämä peli osoittautui kohtalokkaaksi Cahillin suhteen; Mertens työnsi hänet päin maalivahti Joe Hartia sillä seurauksella, että leuka murtui. Samalla murtui myös Chelsean miehen mieli; kisat jäivät väliin.

– Olin lähes kirjaimellisesti astumassa kisakoneeseen, ja tunsin olevani elämäni vedossa. Se kesä kului tapahtunutta sulatellessa. Toisaalta tiesin, ettei Mertens tehnyt sitä tahallaan. Pelin tuoksinassa tuollaista tönimistä ja työntämistä tapahtuu koko ajan, ja sellaisesta tässäkin oli kyse. Törmäsin luultavasti pahimpaan ihmiseen, Joe Hartiin; hänen hartiansa ovat niin massiisviset.

Mertens pyysi tapahtunutta anteeksi Twitterissä nopeasti sen jälkeen, mutta tämä meni Cahillilta ohi. Vuosia myöhemmin miehet tapasivat sattumalta ravintolassa.

– Viimeksi kun jäin Englannin joukkueen ulkopuolelle, matkustin Dubaihin. Olin ravintolassa, kun Mertens näki erityisen vaivan tullakseen luokseni, pyytämään vanhaa asiaa anteeksi. Kaikki oli jo unohdettu, mutta kunnioitan häntä todella paljon tuon eleen johdosta; ei hänellä ollut mitään tarvetta tehdä sitä. Emme tunteneet toisiamme millään lailla, mutta paiskasimme kättä ja totesimme asian olevan loppuun käsitelty.

Lähde: Telegraph