Yksi Valioliigan kesän kuumista puheenaiheista on se, mitä Liverpool tekee maalivahtirintamalla Loris Kariuksen Mestarien liigan finaalin töppäilyiden jälkeen. Upean uran Valioliigassa tehnyt maalivahtilegenda Antti Niemi ottaa kantaa Kariuksen tilanteeseen Viafreen haastattelussa.

25-vuotias saksalaisvahti nousi päättyneellä kaudella Liverpoolin ykkösvahdiksi belgialaisen Simon Mignolet’n edelle. Liverpool sijoittui Valioliigassa neljänneksi ja eteni Mestarien liigassa sensaatiomaisesti finaalin asti. Finaali Real Madridia vastaan päättyi kuitenkin karvaaseen 1-3-tappioon. Jälkipolville finaalista jäi muisteltavaksi Kariuksen kaksi järkyttävää virhettä, joista molemmista Real Madrid rankaisi maalin muodossa.

Tämän jälkeen ilmassa on ollut vain yksi kysymys: ovatko Loris Kariuksen päivät Liverpoolissa luetut?

– Luojan kiitos en ole siinä asemassa, että joutuisin päättämään, mitä Kariukselle tehdään, nykyään Huuhkajien maalivahtivalmentajana toimiva Antti Niemi totesi yleisölle O’Learys Bakersissa.

– Kariuksella on tavallaan henkilökohtaisesti nyt kaksi vaihtoehtoa. Joko hän menee täysin kipsiin, valuu jonnekin pienempään seuraan jonnekin päin maailmaa ja yrittää unohtaa kaiken. Tai hän suhteellisen nuorena maalivahtina miettii, mikä meni vikaan ja miten voin tästä tulla paremmaksi, ja mennä eteenpäin, Niemi jatkoi.

46-vuotias Niemi pelasi Valioliigassa 143 ottelua Southamptonin ja Fulhamin paidassa. Suomen A-maajoukkueessa otteluita kertyi 67. Kokeneena maalivahtina Niemi muistuttaa, että kaikille maalivahdeille sattuu joskus virheitä ja huonoja pelejä. Kariuksen kohdalla virheet osuivat kuitenkin pahimpaan mahdolliseen paikkaan eli Mestarien liigan finaaliin.

– Voi olla, että vaikka Jürgen Klopp ja Liverpool seurana haluaisivat pitää Loris Kariuksen, olla hänen tukenaan ja antaa tavallaan uuden mahdollisuuden, niin se kokonaispaketti mitä tästä seuraa, on liikaa.

– Lehdistö, vastustajan fanit, omat fanit. Aina se sellainen haamu, jos tulee joku tärkeä peli, cupin finaali, välierä, suuri peli liigassa. Onko tällä kaverilla oikeasti kykyä käsitellä sitä tilannetta ja iso peliä?

AS Romassa hyvää työtä tehneen Brasilian maajoukkuevahti Alissonin nimi on yhdistetty Liverpooliin jo pitkään, joskin myös Real Madrid on ollut kiinnostunut brassivahdista.

Siirtohuhuissa esillä ovat olleet myös muun muassa AC Milanin Gianluigi Donnarumman, Juventus-legenda Gianlugi Buffonin ja Stoken Jack Butlandin nimet. Antti Niemen veikkaus on, että Liverpoolissa julkistetaan vielä tänä kesänä suuren luokan maalivahtihankinta.

– Voin olla väärässä, eikä tämä todellakaan ole minun asiani. Mutta jotenkin luulen, että Liverpool tällä hetkellä kuumeisesti etsii sellaista luotettavaa ison luokan nimeä, joka on jo todistanut kykynsä äärimmäisen kovassa paikassa, Niemi päättää.

11. elokuuta käynnistyvä Valioliiga-kausi 2018-19 nähdään suorina lähetyksinä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Antti Niemen haastattelu katsottavissa kokonaisuudessaan Viafreessä.