Belgian maajoukkue ylsi sunnuntaina päättyneessä MM-turnauksessa historiansa parhaaseen saavutukseen, kun se juhli ensimmäisiä mitaleitaan sijoituttuaan kisoissa kolmanneksi. Joukkueen verkkoon tehtiin seitsemässä pelissä kuusi maalia, ja se muun muassa nollasi kahteen otteeseen Englannin.

Takalinjoilla uurasti kokenut topparikolmikko – Manchester Cityn luotettava Vincent Kompany sekä Tottenhamin Jan Vertonghen ja Toby Alderweireld. Viimeksimainitulle MM-kisat olivat todellinen näytönpaikka, sillä Alderweireld menetti yllättäen paikkansa Spursin avauksessa toivuttuaan marraskuussa saamastaan reisivammasta. Alderweireld oli ollut pitkäaikainen luottopelaaja, mutta kevään tärkeissä otteluissa miehen sijasta kentälle juoksutettiin usein kolumbialainen Davinson Sánchez.

Vaikka manageri Mauricio Pochettino vakuutti kohtelun johtuneen siitä, ettei Alderweireldin pelivire ollut paras mahdollinen, epäiltiin huhuissa myös sellaista, että Alderweireldiä ”kiristettiin” allekirjoittamaan jatkosopimus. Oli syy mikä oli, 29-vuotias Alderweireld otti MM-kisat näytönpaikkana, jonka hän myös käytti hyvin.

– Olin turnauksessa erittäin keskittynyt, belgialainen sanoi Sky Sportsille.

– Halusin todistaa itselleni jotain. Halusin näyttää, että se aika ennen turnausta, jolloin en pelannut – mistä syystä ikinä se johtuikaan – oli epäoikeutettua. Halusin näyttää, että olen yhä se sama Toby, joka olin marraskuussa.

[readmore from=Toby-Alderweireld]

Sky Sportsin mukaan Alderweireldin palveluksista ovat kiinnostuneet kolme todellista suurseuraa: Chelsea, Manchester United ja PSG. Sopimusta Spursin kanssa on kuitenkin vielä vuosi jäljellä, eikä Alderweireld ainakaan myönnä siirtoneuvottelujen olevan meneillään.

– En todellakaan tiedä mistään. Minun mielessäni on vain, että palaan Tottenhamiin. Katsotaan.