Valioliigamestaruuden sekä Leicesterissä että Chelseassa voittanut N’Golo Kanté on nyt myös maailmanmestari. Keskikentän väsymätön työmyyrä hoiti oman ruutunsa Venäjän turnauksessa jälleen suvereeniin tapaan ollen yksi kisojen parhaista pelaajista. Loppuottelussa Kanté ei kuitenkaan ollut aivan oma itsensä, ja hänet korvattiinkin 55. minuutilla Steven N’Zonzilla.

Pelin jälkeen selvisi, että Kanté oli pelannut finaalin mahataudin heikentämänä. Siitä huolimatta hän hölkkäsi alle tunnissa 8,5 kilometriä, pystyen tosin itselleen erittäin vaatimattomasti vain yhteen pallonriistoon. Le Parisienin mukaan Kantén vaihtoa selitti lisäksi miehen saama varoitus sekä se, että N’Zonzi ulottuvana pelaajana vastasi paremmin Kroatian pääpeliuhkaan.

Ujoluonteinen Kanté ei haikaillut parrasvaloihin mestaruusjuhlissakaan, vaan oli yksi kaikkein viimeisistä, joka saapui kuvattavaksi mestaruuspatsaan kanssa. Juuri Kantén korvannut N’Zonzi kävi hakemassa Florian Thauvinilta pokaalin Kantélle, jotta tämäkin saisi osansa juhlinnasta.

Mahtava pelaaja, mutta shown hoitavat joukkueessa muut miehet.

Lähde: AS