Lontoolaisseura Arsenal on tehnyt erittäin mielenkiintoisen rekrytoinnin, uutisoi London Evening Standard verkkosivuillaan. Lehden mukaan Tykkimiesten taustaryhmän tuorein kiinnitys on venäläinen Candy Crush -guru Mihail Zhilkin.

”Datatieteen” ammattilaisena tunnetun Zhilkinin tehtävänä on muun muassa kaivaa esiin oleellisia tietoja joukkuetta koskevista valtavista datamassoista, jotta seura pystyy optimoimaan suorituksensa ja minimoimaan loukkaantumiset.

Australialaisen lääkintä-, kunto- ja psykologiaekspertin Darren Burgessin tiimiin kaavaillulla Zhilkinillä ei ole aiempaa kokemusta ammattilaisjalkapallon parista, mutta seura haluaa selvästi laajentaa tietopohjaansa.

Zhilkinin merkittävin vastuualue on pelaajien kunto- ja suorituspuoli. Hän ei osallistu taktiikkojen luomiseen tai pelaajarekrytointeihin.

Moskovan fysiikan ja teknologian instituutissa opiskellut Zhilkin työskenteli neljän vuoden ajan King-peliyhtiössä ja oli mukana tuomassa markkinoille Candy Crush Sodaa ja Candy Crush Jellyä.