Saksassa käynnistyi melkoinen härdelli, kun Arsenalin hyökkäävä keskikenttäpelaaja Mesut Özil ilmoitti sunnuntaina lopettavansa maajoukkueuransa. Özil sai kovaa kritiikkiä Bayern Münchenin puheenjohtaja Uli Hoenessilta.

Özil kertoi sunnuntaina päätöksestään pitkässä avoimessa kirjessään, lue lisää tästä. Özil antoi kovaa palautetta myös Saksan palloliiton suuntaan. Koko kohu käynnistyi siitä, kun Özil esiintyi valokuvassa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin kanssa. Sen jälkeen Saksa jäi MM-kisoissa alkulohkoon eikä Özilin esitykset olleet parhaimmasta päästä.

Bayernin puheenjohtaja Hoeness ei säästellyt kritisoidessaan Arsenalin tähtipelaajaa, joka teki viime kaudella jatkosopimuksen seuransa kanssa.

– Hän on pelannut paskasti vuosia. Hän voitti edellisen kaksinkamppailun ennen vuoden 2014 MM-kisoja. Nyt hän ja hänen surkeat otteet piileskelevät tämän valokuvan (Erdoğanin kanssa) takana, Hoeness tulitti Sport Bildille.

– Aina kun pelasimme Arsenalia vastaan, pelasimme hänen kauttaan, koska tiesimme sen olevan heidän heikko kohtansa.

Hoenessin mukaan Özilillä ei olisi pitänyt olla mitään asiaa Saksan maajoukkueeseen enää pitkään aikaan.

– Hänen 35 miljoonaa seuraajaa (sosiaalisessa mediassa), heitä ei ole olemassa oikeassa maailmassa – ovat vakuuttuneita hänen pelaamisestaan, kun hän saa aikaiseksi puolen vaihdon.

– Kehitys maassamme on katastrofaalista. Pitäisi palata siihen, mistä kaikessa on oikeasti kysymys: urheilusta. Ja urheilullisesta näkökulmasta Özilillä ei ole ollut mitään asiaa maajoukkueeseen vuosiin, Hoeness tylytti.