Valioliiga on jo hyvässä vauhdissa, mutta Tottenhamin Son Heung-min se vain painaa menemään Indonesiassa Etelä-Korean maajoukkuenutussa. Mistä ihmeestä siis on kyse?

Indonesiassa pelataan Aasian kisat, joita voisi luonnehtia maanosan omiksi olympialaisiksi. Yksi mukana olevista lajeista on jalkapallo, joka pelataan U23-turnauksena – aivan kuten varsinaisissa olympialaisissakin. Mukana saa olla kolme yli-ikäistä pelaajaa, mikä selittää 26-vuotiaan Sonin mukanaolon.

Turnaus on jalkapallon osalta melkoista höntsää, ja Son on oikeastaan kisojen ylivoimaisesti suurin tähti. Turnaus ei kuulu FIFA:n kilpailukalenteriin, joten seurojen ei tarvinnut pelaajiaan mukaan päästää. Miksi sitten Spurs päästi Sonin lähtemään?

Tavoitteena on välttää Etelä-Korean pakollinen asepalvelus. Se ei ole mikään kuuden kuukauden nakki, vaan lain mukaan kaikkien eteläkorealaisten miesten on suoritettava 21 kuukauden pituinen asepalvelus 28 ikävuoteen mennessä. Sonin kohdalla kello siis tikittää uhkaavasti.

Lehtitietojen mukaan Son saa vapautuksen armeijasta vain, mikäli hän johdattaa Etelä-Korean turnauksen voittoon. Alku on ollut hieman tahmea. Etelä-Korea voitti avausottelussaan Bahrainin, mutta hävisi sen jälkeen Malesialle. Lohkovaiheen päätösottelussa Etelä-Korea kaatoi Kirgistanin Sonin maalilla 1-0 ja nousi lohkovoittoon.

Sonin unelma siis elää – ainakin toistaiseksi. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella asettuu vastaan Iran. Ottelu pelataan torstaina.