Valioliigassa pelataan lauantain ja maanantain välillä täysi kymmenen ottelun kierros, joka huipentuu Manchester Unitedin ja Tottenhamin kohtaamiseen.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ja Seinäjoen Jalkapallokerhon entinen päävalmentaja Tommi Kautonen nostaa viikonlopun kohokohdaksi kuitenkin hieman yllättävän vaihtoehdon: tänään sunnuntaina pelattavan paikalliskamppailun Watfordin ja Crystal Palacen välillä.

– Watfordin ja Crystal Palacen kohtaaminen tulee olemaan yksi viikonlopun helmistä. Perinteiset seurat, joiden valmentajat edustavat janan ääripäitä. Watfordin Javi Gracia on piiskannut joukkueensa kahteen voittoon sarjan aluksi. Koskakohan näin on viimeksi käynyt ”The Hornetsin” kohdalla, Kautonen kysyy Valioliiga.comin haastattelussa.

– Toisella puolella sitten vanha tuttu Roy Hodgson, jonka selkeyttä managerina on pakko ihailla vuodesta toiseen. Vaikka käsitejalkapallo tuntuu olevan kovin pinnalla nykyään, niin Roy senkun porskuttaa omalla tyylillään. Pelaajat tietävät koko ajan mitä tehdä, se tuo myös tuloksia – näköjään ikuisesti, Kautonen naurahtaa.

Kautosen sydämessä on ollut aina paikka derbyille.

-Kaikenlaista nokittelua on näemmä ollut seurojen välillä ilmassa pitkin viikkoa. Osan voi sivuuttaa samalta istumalta, mutta jokaisessa pikku piikissä on aina pieni palanen kulttuuria, hän muistuttaa.

– Vaikka Valioliigassa ei ole enää yhtään ns. sympaattista pikkuseuraa, pääsevät nämä kaksi kuitenkin aika lähelle määritelmää. Kaikenlaisia lopputuloksia tästäkin voisi veikata, mutta tosiasia on, että parempi ehkä heittää vain kolikko ilmaan ja toivoa parasta. Siksi tämäkin derby tulee tarjoamaan todella mielenkiintoista viihdettä sunnuntai-iltapäivään, Kautonen päättää.

Katso kiihkeä Lontoon paikalliskamppailu Watford-Crystal Palace Viasatin jalkapallokanavalta tai
Viaplay.fi:stä sunnuntaina 26.8. klo 15.20 alkaen.