Viime kauden Mestarien liigan finalisti Liverpool tarvitsee tänään keskiviikkona hieman kreikkalaista apua, mikäli se haluaa välttää mahdollisen kuolemanlohkon kilpailun tämän kauden lohkovaiheessa.

Mestarien liigan lohkoarvonta suoritetaan torstaina Monacossa. Liverpool on menossa joko arvontojen kakkos- tai kolmoskoriin. Samassa korissa olevat joukkueet eivät voi kohdata toisiaan lohkovaiheessa. Myöskään saman liigan edustajia ei voida arpoa samaan alkulohkoon.

Jürgen Kloppin miehistön pääseminen kakkoskoriin vaatii kuitenkin kreikkalaisen PAOK:n voittoa portugalilaisesta Benficasta karsintojen viimeisellä kierroksella.

Liverpool ja Benfica taistelevat viimeisestä paikasta kakkoskoriin. Benfica on kuitenkin Uefan rankingissa korkeammalla kuin Liverpool, joten portugalilaiset ottavat paikan kakkoskorissa, jos he pääsevät lohkovaiheeseen.

PAOK:n ja Benfican ensimmäinen osaottelu päättyi Portugalissa 1-1-tasapeliin, joten PAOK on menossa vierasmaalisäännön turvin jatkoon.

Jos PAOK voittaa otteluparin ja etenee lohkovaiheeseen, menee Liverpool kakkoskoriin. Jos Benfica voittaa otteluparin ja etenee lohkovaiheeseen, ottaa se paikan kakkoskorissa ja Liverpool menee kolmoskoriin.

Jos Liverpool pääsee kakkoskoriin, se saattaa saada hyvällä arpaonnella lohkovastustajikseen esimerkiksi Lokomotiv Moskovan, Viktoria Plzeňin (koritilanne myös auki) ja AEK Ateenan. Kakkoskoriin pääseminen ei silti takaa helppoa alkulohkoa, sillä onnetar voi tuoda Liverpoolin lohkovastustajiksi siinä tapauksessa esimerkiksi myös Real Madridin, AS Monacon ja Internazionale Milanon.

Liverpoolin lisäksi arvontakoriaan jännittävät lohkovaiheeseen selviytyneistä myös espanjalainen Valencia ja tšekkiläinen Viktoria Plzeň.

Kolme viimeistä lohkovaiheeseen osallistujaa selviävät tänään keskiviikkona seuraavissa ottelupareissa:

Belgradin Punainen tähti-RB Salzburg (0-0)
BATE Borisov-PSV Eindhoven (2-3)
Benfica-PAOK (1-1)