Viime kaudella Valioliigassa hienosti kymmenenneksi sijoittuneen Newcastlen alkukausi on ollut vaikea. Sekä Tottenham että Chelsea hakivat sarjapisteet St. James’ Parkilta ja vieraissa sarjanousija Cardiffin kotikentällä Newcastle jäi 0-0 -tasapeliin.

Keskiviikkona Newcastlella oli mahdollisuutta piristysruiskeeseen Liigacup-ottelussa Nottinghamin vieraana, mutta sen sijaan kotijoukkue Forest väänsikin vain puukkoa haavassa. Salomon Rondon teki Newcastlelle 1-1 -tasoituksen lisäajan 90. minuutilla, mutta kun Nottingham iski sen jälkeenkin vielä kahdesti, oli tuloksena 1-3 -tappio ja hyvästit Carabao Cupille (lue lisää aiheesta).

Helpolta ei näytä jatkokaan, sillä kahdessa seuraavassa pelissään Harakat kohtaavat Manchester Cityn ja Arsenalin.

Newcastlessa vuosina 1989-2000 pelannut seuraikoni Steve Howey on vahvasti sitä mieltä, että Rafa Benítezin syyksi alkukauden nihkeyttä ei voi vierittää. Sen sijaan seurapomo Mike Ashleyn on jälleen kerran syytä katsoa peiliin.

Kovaluisen puolustajan mukaan Newcastle nettosi Valioliigalta ja TV-rahoina viime kaudella 137 miljoonaa euroa. Myös kesän siirtomarkkinoilla Newcastle teki reilut 12 miljoonaa euroa voittoa. Ainoastaan Watford teki siirtokesänä Newcastlen ohella positiivisen tuloksen.

Omistaja Mike Ashley on kuitenkin ollut haluton sijoittamaan pelaajiin, vaikka Benítez onkin vahvistusten tarvetta jatkuvasti toitottanut. Siksi Howey kehottaa olemaan espanjalaismanageria kohtaan armollinen. Faneja nykytilanne joka tapauksessa turhauttaa.

– Mike Ashley sanoi Skylla, että Rafa Benítez saisi joka pennin käyttöön. Niin ei ole käynyt. Ashley sanoi, että hän haluaa myydä seuran. Niinkään ei ole käynyt, tai seurasta on pyydetty liian suurta summaa, Howey muistuttaa Sky Sportsin The Debatessa.

– Minusta Rafa Benítezin olisi pitänyt saada käyttöönsä ainakin myydyistä pelaajista saadut rahat, mutta hän ei kuitenkaan saanut.

– Eivät Newcastle-fanit vaadi, että joukkueen pitäisi pystyä haastamaan Manchester City, Liverpool, Arsenal tai Manchester United. Haluaisimme vain pystyä kilpailemaan muiden joukkueiden kanssa, Howey alleviivaa.

Howey ei usko Benítezin hylkäävän Newcastlea, oli hän sitten kuinka pettynyt tahansa. Ex-puolustaja kuitenkin heittää, ettei Ashley pahastuisi, vaikka seura putoaisikin sarjasta.

– Seurassa on ensiluokkainen manageri, mutta hänelle ei ole annettu tarvittavia työkaluja. Miten hyvä hän olisikaan, jos hänellä olisi rahaa takanaan? Tällä hetkellä Benítez työskentelee kädet selän taakse sidottuna.

– Fanit ryhmittyvät managerin taakse, sillä hän on Newcastlen suurin vahvuus. Jos menetämme Rafan, joukkue joutuu todella pulaan, Howey arvelee.