Monipuolinen Huuhkajien puolustuspään pelaaja Thomas Lam karisti tällä viikolla Englannin pölyt jaloistaan ja siirtyi kaksivuotisella sopimuksella vanhaan seuraansa PEC Zwolleen. Sopimukseen sisältyy myös vuoden optio jatkosta.

24-vuotias Lam teki kaksi vuotta sitten juuri saman siirron toiseen suuntaan – Zwollesta Nottinghamiin – mutta vakiopaikkaa Nottinghamista oli vaikea valloittaa. Kaudella 2016-2017 vastuuta tuli vielä jonkin verran, mutta viime kaudeksi Nottingham lainasi Lamin Twenteen.

Uuden kauden pre-seasonilla Lam sai Nottinghamin manageri Aitor Karankalta melko mukavasti peliminuutteja, mutta sarjakauden alkaessa suomalaiselle ei kuitenkaan käyttöä nähty. Niinpä Nottingham möi Lamin Hollantiin.

– Olen iloinen palatessani Zwolleen. Seura, stadion ja ihmiset ovat tuttuja. Olen varma siitä, että meille tulee tämän joukkueen kanssa mahtava kausi, Lam kommentoi siirtoaan Zwollen kotisivuilla Nottingham Postin mukaan.

– Minulle henkilökohtaisesti on tärkeää päästä tästä päivästä alkaen harjoituskentälle ja pelaamaan jalkapalloa niin pian kuin mahdollista.

Lam pelasi Nottinghamin edustusjoukkueessa kaikkiaan 21 ottelua (19 näistä Mestaruussarjassa). Niissä hän teki kaksi maalia. Viimeisen virallisen ottelunsa Nottinghamissa Lam pelasi Norwichia vastaan helmikuussa 2017.