Nacho Monrealin mielestä Mesut Özil ei ansaitse saamaansa kritiikkiä. Arsenalin keskikentän avainhahmon viime kuukaudet ovat olleet maajoukkueuran päätyttyä hankalia.

Özil jätti maajoukkueen MM-kisojen jälkeen riitaisissa merkeissä. Saksalainen syytti maan jalkapalloliittoa rasismista ja epäkunnioituksesta.

[readmore from=Mesut-Özil]

Kesän ongelmat ovat näkyneet ensimmäisillä kierroksilla myös Özilin otteissa Arsenalissa. Saksalaisten laiskaa olemusta on kritisoitu viikoittain.

Joukkuetoveri Monreal ei allekirjoita tätä.

– Ihmisten on ymmärrettävä, että jokainen pelaaja on erilainen. Hän oli hiljainen 10 vuotta sitten ja on edelleen sitä. Hänen ei siis voida odottaa taistelevan kentällä tai puhumassa tuomarin kanssa, koska hän ei ole koskaan tehnyt sitä, Monreal puolusti Independentille.

– Tärkeintä on, että hän pelaa korkeimmalla tasolla. Hän syöttää paljon maaleja ja tekee paljon niitä ja se auttaa joukkuetta. Hän ei tiedä, miten tartutaan pelaajaa kurkusta.

Monreal myös kiistää Özilin väitetyt erimielisyydet päävalmentaja Unai Emeryn kanssa. Huhut nousivat esiin elokuussa, kun keskikenttäpelaaja ei ollut West Hamia vastaan kokoonpanossa.

– Ihmiset ovat hänelle epäreiluja. Hän on kuuluisa pelaaja ja ihmiset tietysti rakastavat puhua hänestä. Viime aikoina ne ovat olleet vain pahoja asioita.

– Ihmiset alkoivat keksiä, että hänellä olisi ongelmia valmentajan kanssa. Kyse ei ollut siitä. Hän vilustui ja oli sairaana. Siinä kaikki.