Chelsean ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud ei onnistunut Venäjän MM-kisoissa kertaakaan maalinteossa, mutta lähti silti turnauksesta kultamitali kaulassa.

Giroud’n hyökkääjäkollegat Antoine Griezmann ja Kylian Mbappé iskivät molemmat kisoissa neljä maalia mieheen, mutta Giroud, 31, ei seitsemän ottelun aikana verkkoja heiluttanut.

Chelsea-kärjelle on ivailtu turnauksen jälkeen hänen ruutinsa kosteudesta, mutta myös kehuja on sadellut. Giroud itse kokee pelanneensa hyvät kisat.

– Se (maalittomuus) johtaa välttämättömästi pieneen turhautumiseen, mutta mestaruus on vienyt sen lähes kokonaan pois mielestä. Joukkue on tärkeämpi kuin sen yksilöt, kommentoi Giroud Le Parisienille.

Ranskalaishyökkääjän mukaan hänellä oli MM-joukkueessa hieman erilainen rooli.

-Minun oli usein tehtävä hieman erilaista työtä ja uhrauksia pitääkseni joukkueemme johdossa. Se johtaa siihen, että sinulla on vähemmän energiaa hyökkäyskolmanneksella.

– Maaleitta jääminen ei häiritse yöuniani. Kaduilla ihmiset tulevat sanomaan, että olin tärkeä, vaikka en tehnytkään maalia.

– Ehkä emme olisi maailmanmestareita, jos olisin tehnyt maalin. Tilastoja voi käyttää mihin ja kaikkeen tahansa. Olin tärkeässä roolissa toisella tavalla.