Kauden neljä ensimmäistä otteluaan hävinnyt West Ham oli kuin uudestisyntynyt vieraillessaan sunnuntaina Evertonin kotikentällä Goodison Parkilla. Hammers kipusi putoamisviivan yläpuolelle, ja aiheutti Evertonille kauden avaustappion.

Viihdyttävässä ottelussa oli ihailtavan korkea vauhti, ja West Hamin taistelutahdolla olisi siirretty vaikka vuoria. Vierasjoukkue sykähdytti etenkin fyysisyydellään, ja jääpusseille on Evertonin leirissä taatusti käyttöä. Varoituksia West Hamille nostettiin viisi.

Liekeissä oli vierasjoukkueelta etenkin kaksikko Andri Jarmolenko ja Marko Arnautovic. Itävaltalaishyökkääjä Arnautovicin vire on kestänyt jo pidempäänkin, sillä hän on Mohamed Salah’n jälkeen Valioliigan tehokkain pelaaja kalenterivuoden 2018 aikana.

OptaJoe

@OptaJoe
16 - Since the start of 2018, only Mohamed Salah (23) has had a hand in more Premier League goals than Marko Arnautovic (16 - nine goals, seven assists). Hammer.

OptaJoe

@OptaJoe
10 - Marko Arnautovic has been directly involved in 10 of West Ham's last 14 @premierleague goals (six goals, four assists). Instrumental.

Avausmaalin tarjoili 11. minuutilla Jarmolenkolle hyvin epäitsekkäästi juuri Arnautovic. Maali oli kesällä Lontooseen siirtyneelle ukrainalaiselle uran ensimmäinen Valioliigassa.

20 minuuttia myöhemmin Evertonin verkko heilui jälleen. Jarmolenko teki laukaukselleen tilaa ja ampui puolustajien näennäisistä estelyistä huolimatta pallon kauniisti takanurkkaan rangaistusalueen rajoilta.

Evertonin kavennus tuli ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Jonjoe Kenny keskitti ja Gylfi Sigurdsson puski pallon häkkiin.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Gylfi Sigurdsson's goal was just the third header he has scored in his Premier League career (47th goal overall), and his first since January 2016 against Man Utd. Rarity.

Kun toinen puoliaika oli vanhennut varttitunnin, petasi Pedro Obiang Arnautovicille maalipaikan, ja nyt oli itävaltalaisen vuoro ohjata pallo maalipuiden väliin. Synkkiä pilviä West Hamin taivaalle kuitenkin ilmaantui kolme minuuttia maalin jälkeen, kun Arnautovic joutui tulemaan loukkaantumisen takia vaihtoon.

Enempää maaleja ei enää nähty, mutta lähellä Everton kävi. Oumar Niasse nimittäin pamautti näyttävästä volleysta pallon ylärimaan.

Evertonin alkaa olla syytä huolestua puolustuspelinsä toimivuudesta, sillä se on pitänyt kilpailullisessa ottelussa nollan viimeksi huhtikuussa. Manageri Marco Silvan edellinen muisto valmentamansa joukkueen nollapelistä on puolestaan viime marraskuulta.

Voitto ja kolme pistettä oli West Hamin luotsille Manuel Pellegrinille hieno syntymäpäivälahja, sillä chileläinen täytti sunnuntaina 65 vuotta.