Sky Sportsille työkseen englantilaisen jalkapallon tapahtumia kommentoivat ex-pelurit Craig Bellamy ja Paul Merson käsittelivät Aaron Ramseyn ja Arsenalin umpisolmuun ajautunutta tilannetta.

Entinen Arsenal-pelaaja Merson on tunnettu seuraan nykyisin todella negativiisesti suhtautuvana hahmona, ja antaakin jälleen palaa.

– Arsenal on iso seura, mutta kuka ikinä onkaan se, joka antaa sopimustilanteiden ajautua tällaisiin tilanteisiin, on iso vitsi. Ramseyn kanssa yksinkertaisesti on tehtävä uusi sopimus. Hän tuo maaleja keskikentältä, ja vie painetta hyökkääjiltä. On Arsenalin vika, että hän on lähdössä. Tammikuussa jonottajia tulee löytymään.

Bellamy näkee Ramseyn miettivän jo aikaa jossain muualla.

– He ovat jo menettäneet hänet. Jo neljä-viisi vuotta sitten kaikki isot seurat halusivat hänet, Manchester Cityä ja Barcelonaa myöten. Nyt Ramsey on katsonut riittävästi pelaajia, jotka jäävät Arsenaliin liian pitkäksi aikaa, eivätkä pääse toteuttamaan potentiaaliaan.

Tuore Gunners-luotsi toki sopii walesilaisen mielestä maanmiehelleen.

Unai Emery on Ramseylle hyvä valmentaja, mutta hän tarvitsee muutosta. Mahdollisuudet liittyä huipputason seuraan paranevat, mikäli hän lähtee ilmaisella siirrolla (ensi kesänä).

Nyt 27-vuotias Ramsey siirtyi Arsenaliin Cardiffista kesällä 2008 – jää nähtäväksi, täyttyykö vuosikymmen seuran väreissä.