Irlannin maajoukkueen luotsin Martin O’Neillin mielestä Alan Shearer ylitti rajan antaessaan MOTD2 -ohjelmassa kovaa kritiikkiä Fulhamin Cyrus Christielle viikonlopun Arsenal-ottelun jälkeen.

BBC:n asiantuntijana toimiva Shearer nosti analyysissään esiin Christien heikkoudet puolustuspäällä ja totesi, että tämä ”nousee jatkuvasti ylös eikä ole huolissaan puolustamisesta”. O’Neillin mukaan Christie kuitenkin kertoi hänelle noudattaneensa ainoastaan managerin ohjeita.

– Ne ovat erittäin tärkeitä. Suurelta osin nyt asia on niin, että he pyytävät wing-backejä pysymään kentällä todella, todella ylhäällä eikä huolehtimaan alas tulemisesta, O’Neill toteaa Irish Examinerin mukaan.

Irish Examiner Sport

@ExaminerSport
Alan Shearer crossed the line with Cyrus Christie criticism, says Martin O’Neill irishexaminer.com/breakingnews/s…

– Olen kysynyt tätä Cyrusilta. Se oli ensimmäinen asia, jota ajattelin, kun Alan Shearer oli vauhdissa: ”Hän ei ole miettinyt tätä loppuun asti”. Hänen olisi pitänyt pohjustaa asia sanomalla ”En tiedä, mitä manageri on sanonut”, koska loppujen lopuksi manageri oli pyytänyt häntä pysymään kentällä ylhäällä, hän jatkaa.

– Mielestäni kova kritiikki ei ollut paikallaan, se on minun näkemykseni. Mielestäni kaikki ei johtunut hänestä, ja ensimmäinen mieleen tullut asia Shearerin puhuessa oli ”Sinun pitäisi esittää kysymys”. Ehkä siksi hän on toiminut managerina vain seitsemän pelin ajan. Sillä voi olla jotakin tekemistä asian kanssa.

O’Neill viittasi valioliigahistorian parhaan maalintekijän Shearerin lyhyeen jaksoon Newcastlen peräsimessä.