Ensi viikon sunnuntaina pelattava El Clásico lukeutuu maailman seuratuimpiin urheilutapahtumiin, mutta Leicesterin entistä topparia Robert Huthia Barcelonan ja Real Madridin mittelö ei voisi vähempää kiinnostaa.

– En edes katso Barcan ja Madridin keskinäisiä matseja enää. Ne ovat p*skaa, 34-vuotias saksalaispuolustaja toteaa The Sunday Timesin haastattelussa.

– 20 kaveria piirittää tuomaria, ja jotkut pitelevät kasvojaan. El Clásico? Mieluummin suljen telkkarin.

Kolme kertaa valioliigamestaruutta juhlinut Huth ei voi sietää filmausta ja loukkaantumisten teeskentelyä.

– En ymmärrä, miten sellaisen jälkeen pystyy kohtaamaan muita ihmisiä, 191-senttinen Huth kysyy.

– Miehenä minusta koko ongelma on nolo. En ymmärrä sukeltamista. Minulle sukeltaminen ja jonkun kouriminen ovat sama asia.

– Kun teeskentelee loukkaantumista, venyttää sääntöjä. Se on kaiken urheiluhengen vastaista. Sellainen heikkous ottaa minua päähän. En keksi mitään toista urheilulajia, missä sellaista hyväksyttäisiin, Huth lataa.

Kovaluinen puolustaja sivaltaa myös entisten pelaajien ja asiantuntijoiden suuntaan, ja nostaa tikun nokkaan entisen Manchester United -puolustaja Gary Nevillen.

– Gary Neville ja kumppanit sanovat: ”Hänellä oli oikeus mennä nurin”. Ei. Ei ole oikeutta mennä nurin.

– Olemme satsanneet viimeiset 15-16 vuotta ravitsemukseen ja saliharjoitteluun tehdäksemme jalkapalloilijoista mahdollisimman vahvoja. Väitättekö, että pieni kosketus riittää kaatamaan pelaajan maihin, Huth jyrähtää.

Huth on kärsinyt viime vuosina vammoista ja on tällä hetkellä ilman sopimusta.