Viikko on alkanut Leicesterissä surullisissa tunnelmissa. Myöhään eilen illalla vahvistettiin, että seuran stadionin kupeessa tapahtunut helikopteriturma vaati viiden ihmisen hengen.

Menehtyneiden joukossa oli Leicesterin omistaja ja puheenjohtaja Vichai Srivaddhanaprabha.

Leicesterin kaupunki on ollut hiljainen lauantai-illan turman jälkeen. Lukemattomia kukkia, kynttilöitä ja muistosanoja on jätetty turmapaikalle. Myös Leicesterin pelaajat ovat reagoineet tapahtumaan sosiaalisessa mediassa.

Maalivahti Kasper Schmeichel näki maahansyöksyn. Hän kirjoitti ajatuksiaan Instagram-postaukseen.

– Rakas herra puheenjohtaja. En voi uskoa tätä tapahtumaa. Olen täysin murtunut. En voi uskoa, mitä näin eilen illalla [toim. huom. lauantai-iltana]. Se tuntuu niin epätodelliselta, Schmeichel kirjoitti.

– On vaikeaa kuvailla, miten paljon sinä merkitsit tälle jalkapalloseuralle ja Leicesterin kaupungille. En ole koskaan tavannut sinunlaistasi miestä. Paiskit niin kovasti töitä, olit niin intohimoinen, niin kiltti ja antelias.

– Sinä muutit jalkapallon ainiaaksi! Sinä annoit toivoa. Sait uskomaan, että mahdoton on mahdollista. Sinä kirjaimellisesti teit unelmistani totta.

– On vaikeaa löytää oikeita sanoja… Minulle olet legenda. Uskomaton mies, jolla oli kaikkein suurin sydän, Leicester City Football Clubin sielu. Kiitos kaikesta mitä teit minun, perheeni ja seuramme hyväksi. Jään todella kaipaamaan sinua… Lepää rauhassa, hyökkääjä Jamie Vardy kirjoitti Instagramissa.

– Sanat eivät riitä kertomaan, mitä tunnen. Todellinen suuruus, kiltti, rakastava mies, jota kaikki jäävät niin kovasti ikävöimään. En ikinä unohda puheenjohtajan tukea. Ei vain aikanani Leicesterissä, vaan myös MM-kisojen aikana. RIP, toppari Harry Maguire puolestaan kirjoitti Twitterissä.

– En voi uskoa tätä. Olen murtunut kuultuani, että kukaan ei selvinnyt hengissä maahansyöksystä. Vichai oli yksi niitä ihmisiä, joita toivoo tapaavansa. Se että hän teki ihmiset iloisiksi, teki hänestä iloisen. Hän hymyili ja nauroi aina. Se on uskomatonta mitä hän teki sekä tälle jalkapalloseuralle että koko Leicesterin kaupungille! Hän toi meidät kaikki yhteen. Nyt meidän on pysyttävä yhtenäisinä, Ben Chilwell kirjoitti.

– Todella murtunut puheenjohtajaamme koskevista uutisista. Kaikki täällä Leicester Cityssä rakastivat ja ihailivat häntä. Henkilökohtaisesti hän on niitä ihmisiä, joita kunnioitan kaikkein eniten. Ajatukseni ja rukoukseni ovat hänen perheensä ja muiden turmassa menehtyneiden perheiden luona, Wes Morgan kirjoitti.