Tottenhamissa vuosina 2010-2012 pelannut Rafael van der Vaart ilmoitti sunnuntaina lopettavansa pelaajauransa välittömästi. 35-vuotiaan van der Vaartin lopettaminen kesken kauden johtuu jatkuvista loukkaantumista.

Van der Vaart teki kahdella täydellä Spurs-kaudellaan 61 ottelussa 24 maalia. Kaudella 2010-2011 hänet valittiin kerran Valioliigan kuukauden pelaajaksi, ja hän voitti sekä Tottenhamin maali- että syöttöpörssin. Lisäksi van der Vaart on pelannut muun muassa Real Madridissa ja Hamburger SV:ssä. Hollantilaisen viimeiseksi seuraksi jäi tanskalainen Esbjerg, jossa hänen seurakavereinaan pelasivat muun muassa Huuhkajien Markus Halsti ja Joni Kauko.

DanishFooty

@DanishFooty
Esbjerg fB midfielder Rafael van der Vaart has announced his immediate retirement. Sadly, he didn’t set @Superligaen alight. But still the most prolific player in the league history considering his prior clubs and his matches on international level. #sldk

Dutch Football 🇳🇱

@FootballOranje_
Rafael van der Vaart's career comes to an end:
Ajax: 156 app 63g, 26a
Hamburg: 199 app, 63g, 26a
Real Madrid: 73 app, 12g, 11a
Tottenham: 77 app, 28g, 18a
Real Betis: 9 app, 1a
Midtjylland: 20 app, 2g, 2a
Esbjerg: 4 app
109 caps for Netherlands, 25 goals

#LEGEND

– Sain viime torstaina kolhun pohkeeseen. Sitä ennen minulla oli vamma siellä ja kolhu täällä. Viimeisen takaiskun jälkeen sain tarpeekseni, van der Vaart totesi Voetbal Internationalille.

– Olen aina sanonut, että haluan pelata niin kauan kuin mahdollista. Olen myös sanonut, että jonain aamuna saatan herätä ja ajatella: ”Kiitti, mulle riitti.” Tämä hetki koitti viime viikolla.

Van der Vaart pelasi Hollannin A-maajoukkueessa 109 ottelua, ja teki niissä 25 maalia.

Lähde: Transfermarkt