Crystal Palacen edellisestä voitosta on kulunut jo 2,5 kuukautta. Viimeisistä kuudesta pelistä, joista yksi oli Liigacupin kamppailu, Palace on saanut puristettua vain yhden tasapelin. Loput ovat tappioita.

Huonon vireen seurauksena joukkueen asema Valioliigan sarjataulukossa on tukaloitunut kierros kierrokselta. Lontoolaiset ovat 20 joukkueen sarjassa sijalla 14, eikä eroa putoamisviivaan ole kuin kaksi pistettä. Joukkue on kerännyt 11 pelistä vain kahdeksan pinnaa ja tehnyt saman verran maaleja.

Viimeaikaisen heikon putken seurauksena lienee aiheellista pohtia manageri Roy Hodgsonin asemaa. Suomen ja Englannin maajoukkueitakin valmentanut Hodgson solmi reilu vuosi sitten Palacen kanssa kaksivuotisen sopimuksen, jonka jatkumista on spekuloitu brittimediassa. Onko vankkaan puolustuspelin organisointiin tukeutuva luotsi oikea mies jatkamaan työtään Palacessa, vai tarvitseeko joukkue herättelyä valmentajanvaihdoksen muodossa?

Seitsemän Suomen mestaruutta valmentajana voittanut Antti Muurinen on sitä mieltä, että Hodgsonin palli seurassa heiluu.

– Vaikka meillä kaikilla on hirmu hyvä kuva Royn puolustuspelin taktiikasta ja häntä pidetään puolustuspelin mestarina, niin tulokset eivät vaan riitä. Niinhän se vaan käy jossain kohtaa. Ei Mark Hugheskaan ole enää kauaa Southamptonissa noilla tuloksilla, Muurinen sanoi Valioliiga.comille.

Palacelle ei ole ennakkoon luvassa pisteitä, kun se kohtaa lauantain iltapelissä sarjanelosen Tottenhamin, joka on viiden pisteen päässä sarjajohtaja Manchester Citystä.

Omat moitteensa Muurinen, 64, jakaa myös Spursille siitäkin huolimatta, että joukkueen alkukausi on ollut hyvä. Lontoon derbyyn se lähtee selvänä ennakkosuosikkina, mutta Mauricio Pochettinon ryhmän mestaruuteen tai edes Mestarien liigan jatkopaikkaan Muurinen ei erityisemmin usko.

– Tottenham on inhottava ja todella hyvä joukkue, mutta usein se jää sarjassa muiden jättien taakse. Se on varmasti raivostuttavaa seuran kannattajille. Tiistainakin tuli hieno voitto, mutta sekään ei näytä riittävän kuin Eurooppa-liigaan, Muurinen sanoi viitaten Spursin 2-1-voittoon PSV:stä.

Tuokaan voitto ei irronnut helpolla. PSV johti ottelua aina 78. minuutille saakka, kunnes brittitykki Harry Kane osui kahdesti kymmeneen minuuttiin ja piti pohjoislontoolaisten jatkohaaveet elAntti Muurinen ennustaa valioliigamanagerille potkuja: ”Tulokset eivät vain riitä”ossa. Nyt Spurs on Mestarien liigan B-lohkossa kolmantena neljällä pisteellä, ja ero Interiin on kolme pinnaa. Joukkueet kohtaavat toistamiseen Wembleyllä marraskuun lopulla.

Crystal Palace-Tottenham näkyy lauantaina 10.11. Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa klo 19.20 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat katsottavisa Viafreessä.