Liverpoolin entinen kykyjenetsijä Mel Johnson kritisoi Liverpool Echon mukaan seuraa siitä, että Dele Allin mahdollinen siirto Anfieldille meni aikoinaan sivu suun.

Sekä Jordan Hendersonia ja että Jordon Ibea aikoinaan Liverpoolille suositellut Johnson turhautui sen jälkeen, kun hän oli nostanut Allin nimen esiin.

Alli oli lapsena intohimoinen Liverpoolin fani ja piti Steven Gerrardia suurena idolinaan. Liverpool oli paalupaikalla, kun 16-vuotiaana MK Donsissa läpimurron tehnyt nuorukainen oli siirtymässä suurempiin ympyröihin, sillä Donsin silloinen manageri Karl Robinson on Liverpoolin entinen akatemiavalmentaja.

Kaikki luulivat Allin päätyvän Merseysidelle, mutta Johnson paljastaa nyt, miksi siirto kariutui.

– Menin katsomaan MK Donsin ja Spursin kohtaamista pre-seasonin ystävyysottelussa, ja hän todella erottui muista. Hän oli vain 16-vuotias, mutta hän oli noin 180-senttinen ja jo siinä vaiheessa todellinen box to box -pelaaja, hän kertaa PlanetFootballin haastattelussa.

– Delellä oli tuntemani agentti, ja MK Donsin apulaismanagerina toimi Gary Waddock, jonka olin tuntenut pitkään. Siinä verkostoituminen tulee esiin. Esittelin Delen nimen Liverpoolille, mutta joku muu meni katsomaan häntä, ja loppu on historiaa.

– Olisin ottanut hänet milloin tahansa, mutta Liverpoolin hierarkia oli eri mieltä, ja hän meni Spursiin. Damien (Comolli) oli siihen mennessä jo lähtenyt, ja siellä oli uusi hallinto, joka toimi tietokone- ja tilastopainotteisesti. Se oli minulle turhauttavaa aikaa, koska sen sijaan, että oltaisiin isketty raudan ollessa kuumaa – kuten Damien teki Gareth Balen kanssa – he halusivat tarkkailla pelaajia uudestaan ja uudestaan, kunnes oli liian myöhäistä.