Entinen valioliigahyökkääjä Chris Sutton avautuu isänsä surullisesta tilanteesta Daily Mail -lehdessä.

Mike Sutton, 74, kärsii dementiasta. Hän pelasi ammatikseen jalkapalloa 1962–1972 ja edusti Norwichia, Chesteriä ja Carlislea.

Mestaruuden Blackburnin riveissä vuonna 1995 voittanut Chris Sutton uskoo, että hänen isällään on krooninen traumaattinen enkefalopatia, joka johtuu altistumisesta useille aivoihin kohdistuneille iskuille.

– Puhun hänen kanssaan, mutta se ei rekisteröidy mihinkään. Dementia syö häntä elävältä, Sutton murehtii.

Sutton kritisoi kovin sanoin pelaajayhdistys PFA:n pomoa Gordon Tayloria siitä, että tutkimukset pallon puskemisen ja CTE:n välillä aikanaan epäonnistuivat ja ne keskeytettiin kaikessa hiljaisuudessa.

– Gordon Taylor voi istua norsunluutornissaan tukijoidensa kanssa, ja hänen kova lakimiestiiminsä on valmiina iskemään, mutta tämä on maailman todellisuutta, ja hän olisi voinut olla ratkaisevassa asemassa. Hänellä oli velvollisuus yrittää.

Vuonna 2018 pelaajayhdistys ja Englannin jalkapalloliitto (FA) aloittivat tutkimukset uudestaan linkin löytämiseksi.

Chris Sutton

@chris_sutton73
I’m disgusted that some of our ex players bury their heads in the sand and stand by their union leader when he CHOSE not to tell anyone the dementia testing had stopped... our ex players and their families are dying and suffering... Gordon Taylor could have done so much more...

Paul Miller

@PaulMaxiMiller
Am disgusted how some of our ex players and still members of the PFA have chosen to criticise our CEO Gordon Taylor who has worked wonders for us over the years and has helped, advised and paid for many of our problems that we have encountered. Some players have short memories!