Pep Guardiolan muutettua Englantiin, useita espanjalaismanagerin entisiä Barcelona-pelaajia ollaan huhuttu liittyvän hänen kanssaan Manchester Cityn riveihin. Yksi näistä siirtopuheiden ympäröimistä pelaajista on Espanjan maajoukkuetähti Sergio Busquets.

Busquets pelasi viime lauantaina jo hänen 500. ottelunsa katalonialaisseuran paidassa. Guardiola olikin se valmentaja, joka hänet aikoinaan nosti Barcelonan B-joukkueesta ykkösmiehistöön.

30-vuotias Busquets on suunnitellut viettävän loppu-uransa Camp Noulla, mutta antoi kuitenkin vastauksen pitkäaikaisiin siirtohuhuihin, jotka ovat vieneet häntä takaisin Guardiolan alaisuuteen jo jonkin aikaa.

– Hän (Guardiola) antoi minulle tilaisuuden. Hän teki minusta osan Barcelonan historiaa, Busquets hehkutti Diario Sportille.

– Sanoin hänelle, että aion miettiä Barcelonasta lähtemistä (Guaridolan vuoksi). On normaalia että ajattelen tätä ottean huomioon hänen tärkeytensä minun urallani. Ainoastaan hän saisi minut lähtemään.

Busquetsin kiitollisista kommenteista huolimatta hän ei kuitenkaan näe itseään enää muualla kuin Barcelonassa. Hän on kuitenkin tietoinen mahdollisuudesta siirtyä johonkin pienemmän liigan seuraan, niin kuin hänen entinen joukkuetoverinsa Andrés Iniesta teki siirryttyään Barcelonasta japanilaisen Vissel Koben riveihin.

– Uskon olevani yhden seuran mies. On totta, että nykyjalkapallossa kun pelaajat lopettavat huipputasolla pelaamisen, heillä on mahdollisuus mennä ja kokea muita eksoottisempia liigoja, jotakin hieman erilaista.