FIFA:n ehdotus lainapelaajasäännön muuttamisesta on ratifioitu, kertoo The Times.

Sääntöuudistuksen myötä kullakin seuralla saa olla kerrallaan 6-8 pelaajaa lainalla muissa seuroissa. Timesin tietojen mukaan sääntö astuu voimaan kauden 2020-21 alusta. Tarkka pelaajamäärä vahvistettaneen helmikuun kokouksessa.

Sääntömuutos tietää dramaattista – ja melko nopeaa – muutosta monen seuran toimintatapaan. Ääriesimerkki on Chelsea, jolla on tällä hetkellä peräti 39 pelaajaa lainalla muissa seuroissa. Vielä hetki sitten oli 40, kunnes Jamal Blackmanin laina katkaistiin ennenaikaisesti loukkaantumisen vuoksi.

[readmore from=Chelsea]

Valioliigassa myös esimerkiksi Manchester Cityllä (28), Wolverhamptonilla (27), Brightonilla (16), Watfordilla (14) ja Evertonilla (14) on runsaasti pelaajia lainalla muissa seuroissa. 12 valioliigaseuralla on alle kymmenen pelaajaa lainalla muualla. Esimerkiksi Tottenhamin pelaajista vain viisi pelaa tällä kaudella muualla. Spursiin sääntömuutos ei siis vaikuta.

Lisäsäännön mukaan FIFA aikoo jatkossa rajoittaa myös pelaajamäärää, jonka yksi seura voi lainata johonkin tiettyyn seuraan. Tämäkin sääntömuutos vaikuttanee Chelseaan, joka on käyttänyt hollantilaista Vitesse Arnhemia ”farmiseuranaan”. Tällä kaudella Chelseasta on lähtenyt kolme pelaajaa lainalle Vitesseen. Näillä näkymin jatkossa seura voi lainata vain kaksi pelaajaa johonkin tiettyyn seuraan.