Bournemouthin kapteeni Simon Francis loukkasi vakavasti oikeaa polveaan Tottenham-ottelussa keskiviikkona.

Francis kävi tarkemmissa tutkimuksissa Lontoossa keskiviikkoiltana. Tutkimukset paljastivat, että Francisin oikean polven eturistisiteet ovat revenneet.

Francis menee seuraavien päivien aikana leikkaukseen ja operaatio pitää Francisin sivussa pelikentiltä kuudesta yhdeksään kuukautta. Bournemouthin päävalmentaja Eddie Howe kommentoi surullista tilannetta seuran verkkosivuille ilmestyneessä tiedotteessa.

– Luonnollisesti olemme hyvin pettyneitä ja turhautuneita siitä, että Simon sai tuollaisen vakavan polvivamman. Kyseessä on meille valtava takaisku, sillä menetimme kapteenimme ja pelaajan, joka on jatkuvasti pelannut niin hyvin jo pidemmän aikaa, Howe totesi.

– Francisilla on edessään pitkä kuntoutusprosessi, mutta hän on loistava ammattilainen, jolla on aina positiivinen mieliala ja hänellä on ympärillään hyviä ihmisiä. Tiedän, että hän kääntää jokaisen eteen tulevan kiven palatakseen mahdollisimman nopeasti pelikuntoon.

33-vuotias puolustaja on ollut syyskauden aikana suuressa roolissa Bournemouthissa ja on pelannut käytännössä jokaisen ottelun avauskokoonpanossa alusta loppuun saakka alkukauden ensimmäisiä otteluita lukuun ottamatta.