José Mourinhon elämäkerran kirjoittaja Manuel Pereira uskoo, että ongelmat Paul Pogban kanssa johtuivat portugalilaismanagerin halusta kontrolloida pelaajiaan.

Ranskalainen Pogba ei yltänyt parhaalle tasolleen Mourinhon alaisuudessa Manchester Unitedissa, mutta tämän lähdettyä keskikenttäpelaaja on ollut suorastaan liekeissä.

Pogba, 25, tunnetaan ekstroverttinä, joka nauttii muun muassa sosiaalisen median käyttämisestä.

Pereira arvioi, että Mourinho on liian vaativa joitakin pelaajia kohtaan. Hänen mukaansa portugalilaisella on taipumuksia, jotka eivät välttämättä toimi nykyjalkapallossa.

– Hän ei todellakaan ole henkilö, joka kontrolloi pelaajiensa yksityisyyttä. Se ei ole hänen oikeutensa. Mitä jalkapalloon tulee, hän haluaa pitää täyden kontrollin, Pereira sanoo Goalille ja Spoxille.

[readmore from=Paul-Pogba]

– Mourinholle nousee nopeasti epäilyksiä pelaajista, jotka eivät yllä maksimitasolleen harjoituksissa ja peleissä. Tämä voi tapahtua kerran, kaksi kertaa tai kolme kertaa, mutta ei säännöllisesti. Hän ei halua näiden pelleilevän vaan käyttäytyvän kurinalaisesti ja pelaavan jalkapalloa. Siitä näille maksetaan.

– Jos pelaaja antaa 100 prosenttia, Mourinholla ei ole ongelmaa hänen kanssaan. Silloin ei ole mitään kontrolloitavaa. Jos Mourinholla on kuitenkin tunne, että asia ei ole niin, ja pelaajalla on tunne, että hänen pitäisi tehdä vähemmän, siitä tulee vaikeata.

Pereiran mukaan Unitedissa ongelmana on ollut myös johtajuuden puute. Mourinholla oli aiemmissa seuroissaan käytössä useita konkaripelaajia, joita kunnioitettiin ja jotka välittivät valmentajan viestin muulle joukkueelle – toisin sanoen valmentajia pelaajien keskuudessa.