Tammikuun siirtoikkuna umpeutuu myöhään torstaina 31. päivä. Runsaasti siirtoja on tehty, ja isoja kaloja voi vielä liikahdella.

Chelsea on esimerkiksi jo ehtinyt vahvistaa joukkuettaan Gonzalo Higuaínilla, ja ensi kesälle seura on sopinut Christian Pulisicin oston Borussia Dortmundista. Vastaavasti Chelsean ovat tammikuun aikana jättäneet muun muassa Cesc Fàbregas, Álvaro Morata ja Victor Moses.

Ketkä merkittävät nimet voisivat vielä liikahtaa? Tarjoamme 10 potentiaalista siirtoa.

Marouane Fellaini Kiinaan?

Marouane Fellaini on siirtymässä viimeisimpien tietojen mukaan Kiinaan (lue uutinen). BBC kertoo, että Man Unitedin keskikenttämies olisi jo sopinut henkilökohtaisista ehdoista Shandong Lunengin kanssa. Tällä siirrolla ei ole tulipalokiire, sillä Kiinassa siirtoikkuna umpeutuu vasta 28. helmikuuta. Siirtoikkunan takaraja velvoittaa aina vain ostavaa seuraa.

31-vuotias Fellaini siirtyi Old Traffordille Evertonista kesällä 2013. Kulmikkaasta pelityylistään huolimatta Fellaini on onnistunut säilyttämään asemansa Unitedissa eri valmentajien alaisuudessa. Kaiken kaikkiaan belgialainen on pelannut Unitedissa 177 ottelua ja tehnyt niissä 22 maalia.

Denis Suárez Arsenaliin?

Arsenalin päävalmentaja Unai Emery on julkisesti kertonut joukkueen tavoittelevan vielä kahta hankintaa tammikuun aikana. Niistä ensimmäinen on Barcelonan Denis Suárez.

Suárez on Barcelonalle ylijäämämies, joka on pelannut tällä kaudella vain 257 minuuttia. Barcelona haluaa 25-vuotiaasta keskikenttämiehestä eroon, ja Arsenal taas toivottaisi Suárezin tervetulleeksi. Mistä siis kiikastaa? Arsenalilla ei ole juuri nyt rahaa.

Arsenal voi suostua vain laina ja osto-optio -malliseen sopimukseen. Barcelona taas haluaisi myydä Suárezin saman tien. Espanjalaismedian mukaan saagassa otettiin ratkaiseva askel eilen tiistaina, kun Suárez suostui jatkosopimukseen Barcelonan kanssa (seura ei ole vahvistanut). Näin ollen Barcelonalla ei ole niin kiire myydä Suárezia, ja nyt hänet voidaan lähettää lainalle Lontooseen (lue uutinen).

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Siirtyykö Denis Suárez Barcelonasta Arsenaliin? Kuva: Getty Images.

Arsenaliin myös Ivan Perisic?

Toinen Arsenalin tavoittelema vahvistus on Internazionalen Ivan Perisic. Kyseessä on Kroatian maajoukkueen laitahyökkääjä, joka on aiemmin yhdistetty siirtohuhuissa voimakkaasti Manchester Unitediin.

Perisicin suhteen Arsenal painii saman ongelman kanssa kuin Suárezin kanssa, eli juuri nyt vain lainasiirto on mahdollinen. Inter haluaisi rahat heti, eikä ihme. Pelaaja kun on jo 29-vuotias, eli markkina-arvo ei nykyisestä juuri enää nouse.

Se tiedetään varmasti, että Perisic on jättänyt Interille siirtopyynnön. Sky Sportsin tietojen mukaan Arsenal on tarjonnut lainaa ja 34,5 miljoonan punnan osto-optiota, mutta sitä ei Inter hyväksynyt (lue uutinen).

» Katso kaikki toteutuneet siirrot tästä

Idrissa Gueye PSG:hen?

Siinä missä Perisic on jättänyt siirtopyynnön Interille, Idrissa Gueye on tiettävästi tehnyt saman Evertonille (lue uutinen). Gueye haluaisi siirtyä PSG:hen, joka on lehtitietojen mukaan tehnyt Evertonille 24,6 miljoonan euron tarjouksen. Vielä ollaan kaukana yhteisymmärryksestä, sillä Everton haluaisi keskikenttämiehestään jotakuinkin tuplasumman.

Voittoa Everton on tekemässä joka tapauksessa, sillä Gueye ostettiin Aston Villasta 8,5 miljoonalla eurolla kesällä 2016. Gueye on sittemmin pelannut Evertonissa 94 ottelua ja noussut joukkueen ehdottomien avainpelaajien joukkoon.

Newcastle rikkoo siirtoennätyksensä?

Newcastle on tekemässä omalla mittapuullaan ison investoinnin. Seura on päässyt Sky Sportsin mukaan Atlanta Unitedin kanssa sopimukseen Miguel Almirónin siirrosta (lue uutinen). Newcastle on rikkomassa oman siirtoennätyksensä, jota tähän asti on pitänyt hallussaan Michael Owen.

Almirón on 24-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka on pelannut viimeiset kaksi vuotta Yhdysvaltain MLS-sarjassa. Viime kaudella Almirón iski 38 ottelussa tehot 13+13.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tuleeko Miguel Almirónista Newcastlen historian kallein hankinta? Kuva: Getty Images.

Tottenham-hylkiö La Ligaan?

Aivan viime päivinä siirtohuhuihin on noussut Tottenhamin Vincent Janssen. Epäilijöille: Kyllä, Janssen on yhä kirjoilla Tottenhamissa. Nyt miestä viedään La Ligan Real Betisiin.

Betis tiettävästi hakee korvaajaa Antonio Sanabrialle, joka lähetettiin lainalle Genoaan (joka myi Krzystof Piatekin AC Milaniin, joka joutui palauttamaan Gonzalo Higuainin lainaltaan Juventukseen, joka taas lainasi Higuaínin Chelseaan, jotta Chelsea saattoi päästää Álvaro Moratan Atléticoon… huh).

Sky Sportsin tietojen mukaan Tottenham vaatii 24-vuotiaasta Janssenista 17 miljoonaa euroa (lue uutinen). Se on tuhti hinta hyökkääjästä, joka on ollut käytännössä koko kauden lasaretissa ja puolet viime kaudestakin meni sairastuvalla.

Youri Tielemans Leicesteriin?

Leicester ja Monaco ovat tiettävästi edenneet neuvotteluissaan, jotka koskevat Youri Tielemansin siirtoa. Leicester haluaisi pestata Tielemansin ensin lainalle ja sisällyttää lainaan osto-option kauden päätteeksi.

Yksi vaihtoehto olisi se, että Leicester antaisi vaihtokaupassa Monacolle Adrien Silvan, jolla ei ole tulevaisuutta Ketuissa. Leicester suorastaan haluaisi päästä Silvasta eroon, joten jos Monaco vain haluaisi miehen ottaa vastaan, se voisi sujuvoittaa neuvotteluita.

Tielemansin perässä ovat tiettävästi myös Tottenham, Arsenal, West Ham ja Newcastle. Kyseessä on 21-vuotias keskikentän keskustan pelaaja, jolla on vyöllään 65 ottelua Monacon paidassa ja 19 peliä Belgian maajoukkueessa.

» Katso tuoreimmat siirtohuhut tästä

Callum Hodson-Odoi Bayerniin?

Chelseassa pelaa huippulupaus nimeltä Callum Hudson-Odoi. Ilmassa on potentiaalisen siirtosaagan tuoksua. Hudson-Odoi on jättänyt Chelsealle siirtopyynnön, Bayern on tehnyt 18-vuotiaasta laitahyökkääjästä neljä tarjousta ja Chelsea on hylännyt jokaisen (lue uutinen). Suurin tarjous oli tiettävästi 35 miljoonaa puntaa. Bayernin tarve on nyt yhä suurempi, sillä saksalaisseuran hyökkäyspäästä Sandro Wagner myytiin Kiinaan.

Hudson-Odoin sopimus umpeutuu kesällä 2020, eikä hän ole ollut halukas allekirjoittamaan jatkoa. Jos tilanteeseen ei tule muutosta, Chelsean on käytännössä pakko myydä ensi kesänä. Tuolloin hinta voi olla jo matalampi kuin mitä se olisi nyt.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Päästääkö Chelsea Callum Hudson-Odoita Bayern Müncheniin? Kuva: Getty Images.

Gary Cahill pienempään seuraan?

Gary Cahill on ollut siirtohuhuissa tämän jutun pelaajista ehkä pisimpään. Tiedettiin, ettei Chelsea-kapteenille olisi oikein minkäänlaista käyttöä tällä kaudella. Cahillia ei kaupattu viime kesänä, mutta jo syksyllä sanottiin että talvella tie olisi auki.

33-vuotias Cahill on vahvimmin yhdistetty Fulhamiin, jolla alkaa olla jo paniikki heikon sarjasijoituksensa tähden. Toinen mahdollinen skenaario olisi pienimuotoinen domino. Jos Fulham päätyisikin hankkimaan Scott Dannin Crystal Palacesta, Palacen puolustuksessa voisi Cahillin mentävä aukko.

Cahill on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua. Valioliigassa minuutteja on tullut 21.

Man City menettää toisenkin huippulupauksen?

Manchester City on menettämässä Rabbi Matondon Schalkeen. Saksalaismedia kirjoittaa siirrosta jo käytännössä varmana. Schalke maksaisi Citylle kymmenen miljoonan euron korvauksen ja siirto sisältäisi 55 miljoonan euron takaisinosto-option.

18-vuotias Matondo pelaa hyökkäävässä roolissa aivan kuten toinenkin huippulupaus Brahim Díaz, jonka City menetti aiemmin tammikuussa Real Madridiin. Matondo ei ole vielä kertaakaan pelannut Cityn edustusjoukkueessa, joten ehkäpä Bundesliigassa tie tähteyteen olisi vähän paremmin auki.

Milloin siirtoikkuna umpeutuu?

Tammikuun siirtoikkuna umpeutuu 31. päivä kello 23 Britannian aikaa. Suomessa ikkuna siis menee kiinni helmikuun puolella kello 01.

Siirtoikkunan viimeisten päivien tapahtumia voit seurata parhaiten erikoissivumme kautta. Siellä tarjoamme tuoreimmat siirtouutiset ja -huhut sekä tietysti kaikki toteutuneet siirrot. Siirtosivumme palvelee liveseurantana Deadline Day -päivän (31.1.) ajan.