Valioliigan nousijajoukkue Wolverhampton nousi maanantaina aivan viime hetkillä 1-1-tasapeliin kotipelissään Newcastlea vastaan. Pallo meni erikoisella tavalla maaliin lisäajan viidennellä minuutilla, ja sekös riemastutti kotiyleisön.

Wolves saa kiittää maalista onnetarta. Newcastlen maalivahti Martin Dubravka näytti jo saavan keskityspallon hyppysiinsä, mutta Willy Boly häiritsi molaria sen verran, että pallo meni veskarin käsien kautta maaliin.

Isäntäjoukkue sai Viasatin selostajan Mikko Innasen mukaan olla tyytyväinen pisteeseen, sillä enempää se ei ansainnut. Hän sanoo, että usein vastaavat tilanteet vihelletään puolustavan joukkueen eduksi.

– Wolves on siinä mielessä erikoinen joukkue, että se pelaa hyviä joukkueita vastaan todella hyvin, mutta Newcastlea vastaan esitys oli huono. Ensimmäinen puoliaika oli sekava ja haluton. Tietty on kova paukku tulla viime hetkillä tasoihin, Innanen muistuttaa Valioliiga.comille.

Pääsarjajoukkueella on käynnissä kahden ottelun viikko. Sunnuntaina Wolves jatkaa otteluitaan FA Cupin neljännesvälieräkamppailulla Championshipin viitosta Bristol Citya vastaan.

– Mielestäni Bristolilla on täysi sauma mennä tästä läpi, koska he ovat nyt voittaneet yhdeksän ottelua peräkkäin. Itseluottamus on varmasti aika kova, vielä kun pelaavat kotona. Heidän vireensä vaikuttaa oikein hyvältä, Innanen sanoo.

Myös Bristol teki maukkaan myöhäisen maalin tiistain kotipelissään QPR:n verkkoon. Famara Diedhiou viimeisteli 2-1-lukemat rangaistuspotkusta reilut kaksi minuuttia varsinaisen peliajan täyttymisen jälkeen ja kasvatti joukkueensa voittoputkea.

– Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka ovat nousseet edellisissä peleissään pisteille vasta lisäajalla. Siinä mielessä molemmat ovat varmasti saaneet hyvää itseluottamusta tähän otteluun lähdettäessä. Cup-pelit ovat tietysti ihan oma lukunsa aina.

Suomalaisittain on harmillista, ettei Niki Mäenpää ole torjunut hetkeen Bristolin maalilla. Mäenpää loukkaantui tammikuussa eikä ole vieläkään palannut pelikentille.

Viime peleissä Bristolin tolppien välissä on nähty kauteen lähdettäessä ykkösvahdin viittaa kantanut Frank Fielding, joka palasi veräjälle 19. tammikuuta eikä ole hävinnyt sen jälkeen otteluakaan.

Ennen loukkaantumistaan Mäenpää pelasi niin ikään vahvasti. Ennen vammaa alla oli neljä peräkkäistä voittoa ja peräti 10 tappiotonta peliä.

FA Cupin neljännesvälierissä ei päädytä uusintaotteluihin, joten selostamoissakin voi tulla pitkiä vuoroja. Tasatilanteessa edessä on 2 x 15 minuuttia kestävä jatkoaika, ja jos peli on senkin jälkeen tasan, nähdään rangaistuspotkukilpailu.

Sunnuntaina Innaselle voi tulla kiire, jos huonosti käy. Bristol-Wolverhampton -pelin lähetys alkaa kello 14.50 ja kello 17.50 työvuorolistalla odottaakin jo Doncaster-Crystal Palacen lähetys.

FA Cupin neljännesvälieräottelu Bristol City-Wolverhampton näkyy sunnuntaina 17.2. klo 14.50 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.