Arsenal-manageri Unai Emery on kertonut miksei Denis Suárez ole vielä aloittanut yhtään ottelua uudessa joukkueessaan.

FC Barcelonan kirjoilla oleva Suárez siirtyi Emirates Stadiumille loppukauden kattavalla lainasopimuksella tammikuun siirtoikkunan aikana. Espanjalaiskeskikenttäpelaaja pelasi aiemmin Emeryn alaisuudessa Sevillassa.

25-vuotias Suárez on pelannut vain neljässä ottelussa siirryttyään Arsenaliin. Jokainen esiintyminen on kuitenkin tullut penkin kautta.

Emeryn mukaan Suárezin on ensin totuttava uuden joukkueensa kanssa pelaamiseen ennen kuin hänet voidaan nimetä avaukseen.

– Hän työskentelee kovasti joka päivä, sekä kehittymisen että totuttelun kanssa. Filosofiani mukaan tottuminen vaatii aikaa ja hiljalleen hänen itseluottamuksensa kasvaa ja hän oppii tuntemaan joukkuetoverinsa harjoituksissa ja otteluissa, Emery kertoi London Evening Standardin mukaan.

Entinen PSG-valmentaja kuitenkin uskoo, että Bournemouthia vastaan Suárez voisi saada enemmän peliaikaa.

– Hänelle kaikki mahdolliset peliminuutit ovat hyvin tärkeitä. Sunnuntaina [Southamptonia vastaan] tarkoitukseni oli antaa hänelle minuutteja, mutta viimeisimpien loukkaantumisten myötä, en voinut. Huomenna [keskiviikkona] on kuitenkin uusi tilaisuus, Emery vihjasi.

Kauden päätyttyä Arsenalilla on mahdollisuus hankkia Suárez pysyvästi noin 20 miljoonalla punnalla. Emery ei kuitenkaan osannut vielä sanoa, tulisiko pysyvä siirto tapahtumaan.

– Se [kauden loppu] on hyvin kaukana. Jalkapallossa jokainen ottelu, jokainen viikko, mikä tahansa voi muuttaa kaiken.