Syksyllä komean pelaajauransa päättänyt Rafael van der Vaart edusti urallaan useita huippuseuroja.

Mukaan mahtui muun muassa kasvattajaseura Ajax, Real Madrid, Tottenham ja Betis.

Tottenhamia kahden vuoden ajan edustanut van der Vaart kertoi aikansa lontoolaisseurassa olleen uransa parasta.

– Pelasin urani parasta jalkapalloa Tottenhamissa. Muistelen lämmöllä sitä aikaa urastani. On hyvin tärkeää tietää uuden seurasi historia, kun siirryt sinne. Unelmani oli pelata joko Real Madridissa tai Barcelonassa, mutta Tottenhamin kannattajille seura on maailman suurin, joten pidin sitä itse myös sellaisena, van der Vaart totesi Standardin haastattelussa.

– Kannattajat tulivat stadionille katsomaan kantapääsyöttöjä, hienoja maaleja ja seuraa, joka voitti ennemmin 4-3 kuin 1-0. Siitä pidin Tottenhamissa. Englantilaiset kannattajat ovat aina positiivisia. Pelaajat tarvitsevat sitä. Jalkapalloilijat pelaavat kannattajille. He tietävät, että olet ylpeä pelatessasi siinä seurassa. Se on kuin lämmin kylpy, yksi perhe.

Van der Vaart lopetti pelaajauransa tanskalaisessa Esbjergissä.