Sky Sports ihmettelee ihan aiheesta, mitä on tapahtunut keskikenttäpelaaja Denis Suárezille.

Suárez, 25, oli Arsenalin ainoa hankinta tammikuun siirtoikkunassa. Hän siirtyi Arsenaliin Barcelonasta loppukauden mittaisella lainasopimuksella, jossa on osto-optio mukana.

Tällä hetkellä on vaikea kuvitella, että Arsenal käyttäisi tuon option. Suárez ei ole päässyt vielä kertaakaan virallisessa ottelussa avaukseen, ja hän on pelannut kuudessa pelissä yhteensä 95 minuuttia.

Suárez oli Arsenalilta tietyllä tavalla looginen hankinta. Seuralla ei ollut juurikaan varoja käytettäväksi talven siirtoaikana ja hän on manageri Unai Emeryn vanha tuttu Sevillasta. Suárezilla on myös hieman kokemusta englantilaisesta jalkapallosta, sillä hän pelasi Manchester Cityn organisaatiossa vuosina 2011-2013 ennen siirtoaan Barcelonaan, jossa lopullista läpimurtoa ei ole tullut.

– Olemme todella onnellisia, että Denis Suárez liittyy seuraamme. Hän on pelaaja, jonka tunnemme hyvin. Hän tuo laatua ja vaihtoehtoja monille hyökkäyksen pelipaikoille, joten hän on kykeneväinen auttamaan joukkuettamme, kehui Emery Sky Sportsin mukaan siirron julkistuksen yhteydessä.

– Hänellä on kokemusta ja haluan käyttää hänen kokemusta ja hänen laatuaan täällä. Hänelle on iso haaste pelata täällä ja jatkaa kehittymistä. Hän tekee joka päivä isolla kunnianhimolla töitä kehittyäkseen, koska hän rakastaa jalkapalloa.

Suárez on pisimmillään viihtynyt kentällä Arsenalissa 24 minuuttia, ottelussa hänen entistä seuraansa Cityä vastaan. Hänen peliaikansa on ollut vähäistä, mutta samaa voi sanoa hänen näytöistään.

Espanjalainen ei ole vielä laukonut tai luonut yhtäkään maalintekopaikkaa Arsenalissa.

Helmikuun lopussa Emery painotti kärsivällisyyttä Suárezin suhteen.

– Hän on sopeutunut hyvin, mutta se vaatii aikaa.

– Tämä sopeutuminen on tärkeää meille. Hän voi myös pelata, mutta hänen on ansaittava se hiljalleen saadakseen minuutteja, itseluottamusta ja rytmiä.

Viime kuussa brittimediassa huhuttiin, että Emery ei olisi tyytyväinen Suárezin esityksiin joukkueen harjoituksissa, mutta pelaaja kiisti itse väitteet sosiaalisessa mediassa.

– Älkää puhuko harjoituksistani, jos teillä ei ole hajuakaan niistä.

Yksi selitys Suárezin vähäiselle peliajalle on yksinkertaisesti myös kova kilpailu. Aaron Ramsey ja Alex Iwobi ovat esiintyneet edukseen, Henrikh Mkhitarjan onnistui helmikuussa maalinteossa kahdessa sarjaottelussa peräkkäin ensimmäistä kertaa Arsenalissa ja Mesut Özil valittiin juuri Newcastlea vastaan ottelun parhaaksi pelaajaksi.