Emmanuel Adebayor antoi haastattelun Daily Mailille.

Togolainen saapui Ranskaan ja Metziin teininä.

– Olin 16-vuotias. Halusin auttaa perhettäni, mutta perheeni antoi valtavan paineen minulle. En pystynyt hallitsemaan sitä. Kun perhe on köyhä, niin jokainen perheen jäsen on köyhä. Perheen sisällä on paljon solidaarisuutta. Ihmiset ottavat luodin puolestasi, mutta kun yksi pääsee huipulle, niin olet velkaa kaikille.

– Metz maksoi minulle noin 3000 puntaa kuussa. Perheeni pyysi minulta 500 000 punnan taloa. Seura väsyi käytökseeni. Muistan, että istuin sängyssäni ja mietin, mitä oikein teen täällä. Kukaan ei ole tyytyväinen minuun, joten mikä on oikein elämän tarkoitus?

Adebayor siirtyi Metziin 1999.

– Asuntoni alakerrassa oli apteekki. Ostin tabletteja paketin perään. He eivät halunneet myydä minulle enempää, mutta sanoin, että lähetän ne hyväntekeväisyyteen Togoon. Tein kaikki valmistelut. Join vettä, olin valmis menemään, kunnes soitin parhaalle kaverilleni keskiyöllä.

– Hän sanoi, että minulla on elämässä paljon saavutettavaa. Voin muuttaa Afrikkaa. Hän sai minut ajattelemaan tämän hetken ulkopuolelle.

Hän pelasi Englannissa Arsenalissa, Manchester Cityssä, Tottenhamissa ja Crystal Palacessa. Adebayor, 35, edustaa nykyisin İstanbul Başakşehiria.