Leicesterin keskikenttäpelaaja Hamza Choudhurya on rankaistu nuoruuden hölmöilyistä. 21-vuotias englantilainen on saanut 5000 punnan sakot 15-vuotiaana kirjoittamistaan rasistisista twiiteistä.

Choudhury on myös määrätty koulutuskurssille asiasta. FA kuvaili twiittien olleen erityisen loukkaavia ja ne sisälsivät etnisen alkuperän herjaamisen lisäksi herjaa seksuaalisesta suuntautumisesta.

Choudhury myös twiittasi jatkoksi, ettei tuntisi olevan pahoillaan jos joku päätti tappaa itsensä.

Choudhury kirjoitti sarjan twiittejä vuosina 2013 ja 2014. Englannin nuorten maajoukkuepelaaja pyysi anteeksi viime viikolla viestejään jäätyään niistä kiinni.

– Leicester-pelaajan sosialiseen mediaan julkaisemat kommentit 20.6 2013- 10.5 2014 välisenä aikana, jotka sisälsivät viittauksia etniseen alkuperään ja seksuaaliseen suuntautumiseen, todettiin loukkaaviksi ja sopimattomiksi. Niiden katsotaan tuoneen pelille huonoa mainetta, FA perusteli rangaistusta.

Leicester-manageri Brendan Rodgers antoi viime viikolla tukensa Choudhurylle. Pohjoisirlantilainen ei rankaise miestä vanhoista hölmoilyistä.

– Se oli ensinnäkin jotain, jonka seuraukset Hamza halusi kohdata. Hän oli silloin 15 vuotias ja 21-vuotiaana hän on täysin erilainen. Hän oli pahoillaan siitä.

– Hän katui kommenttejaan, mutta virheistä on kärsittävä seuraamukset, Rodgers kommentoi asiaa lehdistölle.

Lähteet: Times ja Independent