Pep Guardiola oli ratketa ilosta, kun Manchester City voitti toisen peräkkäisen valioliigamestaruutensa sunnuntain päätöskierroksella. (Lue otteluraportti)

Manchester City päihitti Brightonin 4-1-lukemin ja jäi kauden päätteeksi vain pisteen Liverpoolia ylemmäs sarjataulukon huipulla.

NÄKÖKULMA: Valioliigassa kaksi mestaruuden veroista joukkuetta – Liverpoolin ainoa tappio osui väärään rakoon

Liverpool johti sarjaa parhaimmillaan jopa seitsemän pisteen voimin. City kuitenkin painoi menemään ja voitti lopulta 14 valioliigaottelua putkeen päihittääkseen Liverpoolin sensaatiomaisessa mestaruustaistossa.

City ylsi lähes samaan pistesaldoon (98) kuin viime kaudella (100), mutta Guardiolan mielestä hänen joukkueensa ei olisi pystynyt siihen ilman Liverpoolin ”apua”.

– Ensinnäkin, meidän on onniteltava Liverpoolia, ja tietysti kiitettävä heitä myös erittäin paljon, Guardiola kertoi Sky Sportsille ratkaisevan Brighton-voiton jälkeen.

[readmore from=Manchester-City]

– He auttoivat meitä eteenpäin ja parantamaan meidän standardeja viime kaudesta koska tätä joukkuetta vastaan taisteleminen auttoi meidät saavuttamaan sen mitä tällä kaudella saavutimme.

– Se on uskomatonta, 198 pistettä kahdessa kaudessa ja peräkkäiset mestaruudet. Me nostimme meidän standardeja ja Liverpool auttoi meitä pysymään sillä tasolla koko loppukauden ajan.

– Voittaaksemme tämän mestaruuden meidän piti voittaa 14 ottelua putkeen. Me tiesimme jo kahden tai kolmen kuukauden ajan että me emme voisi menettää yhtään pistettä. Tämä oli hankalin saavutus urani aikana, helposti.